MRAČNA TAJNA SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Zašto nikad nije otišao na očev grob? (FOTO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Od velikih demonstracija 5. oktobra 2000. godine u Beogradu kada je Slobodan Milošević bio prisiljen da preda vlast prošlo je 20 godina.

Milošević je u međuvremenu umro u zatvoru u Hagu, njegova supruga Mira preminula je u Moskvi u aprilu prošle godine, a ćerka i sin se bave raznim poslovima u Rusiji, na Malti i u još nekim državama u regionu.

Profesorka Smilja Avramov je svojevremeno ispričala da su se Miloševićevi roditelji razveli, a uzrok razvoda je bio taj što je njegova majka od supruga tražila da napusti sveštenički poziv.

"Majka Stanislava bila je veoma komunistički orijentisana, jer je njen brat bio general. On je završio na Golom otoku i tamo preminuo. I ona se nakon toga (1972. godine) obesila. Nakon razvoda stariji Slobodanov brat Borislav ostao je kod oca, a Slobodan je otišao s majkom", ispričala je Avramov.

Slobodan Milošević sa majkom  i bratom

U knjizi "Vatre i potop" Pero Simić i Dejan Lukić pišu kako je Svetozar Milošević, Slobodanov otac, napustio Požarevac i ostavio porodicu "kada je Slobodan imao tek četiri godine", odnosno "da je prekinuo svaku vezu sa suprugom i sinovima" i otišao da živi i radi u rodnoj Crnoj Gori, gdje se 1962. i ubio. Slobodan Milošević nije došao na njegovu sahranu , za razliku od svog starijeg brata Borislava.

Može se samo nagađati zašto je studentski seminar na Bohinjskom jezeru, u avgustu 1962., Slobodan Milošević proveo tako vedar i optimistično raspoložen, kao da mu se ništa ružno u porodici nije dogodilo, a kamoli da mu se uoči odlaska na Bohinj ubio otac.

"Isplatilo se biti kul u danima kada ti se ubio otac. Kasnije su Miloševiću nudili da ode do Lijeve Rijeke gde mu je očev grob, uz napomenu da je dobro prihvaćen u tom kraju, i u celoj Crnoj Gori. Nudili su mu helikopter, terensko vozilo, sve, ali on je odbio, nije ga to zanimalo. Mislim da Slobodan nikada nije bio na očevomu grobu", navodi Nedeljnik, citirajući i svedočenja Nebojše Dragosavca.

Njegov cimer i kolega u omladinskom domu na Bohinju Špiro Galović rekao je da između oca Svetozara i sina Slobodana nije ni postojala emotivna bliskost.

"To je, možda, odgovor na neke Miloševićeve poteze u politici i životu. Mislim da nikada ni sa kim nije bio blizak niti je imao neka dublja prijateljstva. Sve su to bili površni odnosi, osim s Mirom", objasnio je Galović.

1972. godine i Slobodanova majka Stanislava je oduzela sebi život. Milošević je bio posebno vezan za svoju majku, pa ga je njena smrt posebno pogodila. To se naročito videlo dok je dane provodio u haškom zatvoru, gde je bio usamljen, a oni koji su ga posetili ispričali su da ga je dotuklo što ga ni vlastita ćerka nije posetila, iako je mogla.

izvor: kutak net

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano