MUP REPUBLIKE SRPSKE Vlasnici pasa da poštuju propise o čuvanju kućnih ljubimaca (FOTO)

Na području Republike Srpske evidentiran je određen broj događaja u vezi sa napadima pasa prema građanima i tom prilikom je dolazilo i do nastanka ozbiljnih povreda. Zbog toga iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podsjećaju sve vlasnike pasa da su dužni da poštuju Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, Pravilnik o držanju i zaštiti kućnih ljubimaca i odluke o načinu držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine koje donose lokalne zajednice.

MUP Republike Srpske -

MUP Republike Srpske

Primjetno je da broj pasa kao kućnih ljubimaca iz godine u godinu bilježi trend rasta, a samim tim se povećava i njihovo izvođenje na javna mjesta i to vrlo često opasnih životinja bez propisanih zaštitnih sredstava (povodnika i zaštitne korpe na njušci), zbog čega postoji osnovana bojazan da može doći do njihovog napada na građane, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

S tim u vezi, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti ukoliko primjete kršenje člana 30. Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na držanje životinja bez nadzora.

U slučaju kršenja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja odmah se obavještava veterinarski inspektor i komunalno-inspekciji organi lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

RTRS

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: