NA GRANICI SA SRBIJOM HRVATSKA DOBIJA NAJLEPŠI STADION: Radovi usporili, pa stigla pomoć - biće ZAVRŠEN!

Jedan od najboljih hrvatskih klubova će za sledeću sezonu imati novu kuću, a izgradnja košta čak 50 miliona evra!

Fudbalska infrastruktura u regionu popravlja se iz dana u dan!

Ne tako davno, Srbija je dobila sjajan stadion u Bačkoj Topoli, izgradnja u Loznici napreduje odlično, a postoji projekat i za stadion u Kikindi. Pored toga, gradiće se i u Leskovcu, Vranju, Zaječaru, tu je i Nacionalni stadion u Surčinu...

Već godinama Hrvati planiraju rušenje Maksimira i izgradnju modernog stadiona na tom mestu, Crnogogrci su počeli da grade na Cetinju novi dom fudbalske reprezentacije, a još jedna priča stiže iz regiona. NK Osijek će dobiti novu kuću, na samo nekoliko desetina kilometara od granice sa Srbijom niče fantastičan stadion!

Radovi na ovom objektu počeli su sredinom 2018. godine, kada je u potpunosti očišćen teren na kojem se trenutno gradi. Projekat je predstavljen nešto ranije, pa su navijači Osijeka imali detaljan uvid u to kako će izgledati novi stadion njihovog kluba, zdanje koje se gradi na desnoj obali Drave.

Ipak, nije sve išlo sjajno.

Iako je Osijek finansijski stabilan klub, radovi su u jednom trenutku usporili. Nešto više od godinu dana nakon početka radova, HNS se preko Davora Šukera pohvalio simboličnom donacijom od milion evra. Stadion do sada nije završen, a njegovo otvaranje najavljeno je za leto 2022. godine.

Zbog toga je moralo da se interveniše. Kako je klub saopštio na zvaničnom sajtu, Osijek je potpisao ugovor sa austrijskom firmom koja će se priključiti izgradnji od druge faze. Za sada su izgrađene tri tribine, kao i krovna konstrukcija, a neophodno je završiti radove na najzahtevnijoj - zapadnoj strani stadiona.

Ulazak Austrijanaca u projekat izgradnje garant je da će se Osijek već na početku naredne sezone preseliti na novi stadion.

Po prvobitnim planovima, celokupna izgradnja stadiona koštaće oko 50 miliona evra, a on će imati kapacitet od 12.850. mesta. Biće moguće njegovo proširenje u specijalnim prilikama, pa će tada broj gledalaca na tribinama biti 14.750.

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano