НА СОКОЦУ СЕ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ: Зграда општине и вртић у новом руху

Након завршених радова ова општина има ће модерне зграде, урађене по свим најновијим стандарима.

Сваки дан на терену је велики број мајстора који вриједно раде, како би администрација, али и малишани Сокоца у нову зимску сезону ушли у новим зградама. Велики дио посла је већ урађено, поговото када је ријеч о унутрашњости општине, која је у потпуности реновирана.

Менаџемент општине Соколац на овај посао одлучио се и због ниских температура и дуге гријне сезоне, па се појавила потреба за бољом енергетском ефикасношћу. Управо је то био повод којим је менаџмент општине Соколац прије шест година ушао у причу везану за програм енергетске ефикасности на подручју Босне и Херцеговине уз помоћ међународних организација.

Како је рекао начелник општине Соколац Милован Бјелица, увидјевши да општина није у могућности финансијски сама изнијети велике пројекте, попут санације и утопљавања објеката, менаџмент општине и запослени у Одјељењу за локални развој ријешење су тражили у пројектима међународних организација.

– Прије три године потписали смо протокол са њемачком ангенцијом ГИЗ и први смо ушли на листу подршке Међународних организација. Урадили смо регистар јавних установа које имају приоритет у овом пројекту: зграду Основне школе, Установе за предшколско васпитање и образовање, зграду општине и Дом. Ове године су нам одобрена два пројекта вриједна око 500.000 КМ, и то реконструкција зграде општине и зграде Установе за предшколско васпитање и образовање – појаснио је Бјелица.

На згради општине је замијењена комплетна вањска столарија и већ се кренуло са радовима на постављању фасаде.

– На згради Установе за предшколско васпитање и образовање замијењена је фасадна столарија, чекамо још постављање улазних врата, обраду и поправку ивица како би почели са постављањем фасаде. Осим тога, уколико временске прилике то дозволе сада или на прољеће, овдје нас чека доста посла и на замјени дијела крова, утопљавању таваница, постављању расвјете те замјени инсталација за гријање и радијатора. Све наведено захтијеваће додатна средства, али ће ријешити бројне проблеме ове установе – поручио је Бјелица.

izvor:https://www.opstinasokolac.net/

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: