Najboljih 11 koji nisu osvojili Ligu prvaka
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Fudbal je neizvjestan, svako može svakoga pobijediti, pa se tako desi da neki vrhunski fudbaleri, uprkos sjajnom umijeću i sjajnim saigračima, ipak ne osvoje neki željeni trofej. 

Ranije smo pisali o najboljim timovima koji se nisu popeli na tron Evrope, sada je red da pišemo o najboljih 11 fudbalera bez trofeja u Ligi prvaka.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, primjera radi, nemaju trofej sa Svjetskog prvenstva, ali su se naosvajali trofeja na klupskom planu, zajedno imaju devet titula u Ligi prvaka (Ronaldo pet, Messi 4). S druge strane postoje igrači koji su reprezentaciju vodili na tron svijeta, ali nisu osvojili Ligu prvaka. 

Takvi su Ronaldo Nazario de Lima, prvak svijeta sa Brazilom iz 2002. godine, ali nikada osvajač Lige prvaka. Lillian Thuram, prvak svijeta sa Francuskom 1998. i viceprvak svijeta osam godina poslije, također nije osvojio Ligu prvaka. Cannavaro, Zambrotta, prvaci svijeta sa Italijom 2006. godine, ali bez trofeja u Ligi prvaka, a njihov kolega, nekadašnji saigrač i također član zlatne generacije "Azurra" Gianluigi Buffon nikako da dođe do trofeja u najelitinijem evropskom klupskom takmičenju. Buffon ima 123 nastupa u Ligi prvaka i čak tri izgubljena finala, ali trofeja se jednostavno ne može domoći.

Pavel Nedved je osvajao i Zlatnu loptu, ali do trofeja Lige prvaka nije mogao. U bogatoj kolekciji Michaela Ballacka također nedostaje ovaj trofej, a on je u dva finalna susreta bivao poražen (2002. sa Bayerom i 2008. sa Chelseajem). Robert Pires je 2006. godine sa Arsenalom bio nadomak trofeja, ali je Barcelona nakon preokreta pobijedila (2:1). U timu je i Zlatan Ibrahimović koji je osvajao nacionalna prvenstva sa svakim timom u kojem je igrao, ali do trona Evrope nije mogao. 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano