NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK ! 6 saveta kako da upotrebite BELI LUK

1. Nega kose

Beli luk može da pomogne kod problema opadanja kose, zbog visokog nivoa alicina koji sadrži. Izgnječite nekoliko čenova belog luka i uz pomoć rukavica, utrljajte u skalp. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim kosu operite šamponom, kako bi neprijatni miris ispario.

 

2. Nega lica

Ukoliko imate problematičnu kožu, beli luk može da vam pomogne. Naime, njegovi antioksidanti uništavaju bakterije i isušuju bubuljice i akne. Stoga, na akne utrljajte komadić belog luka i ostavite da deluje 20 minuta.

 

3. Upala grla

Naravno, kao prirodni antibiotk, beli luk jača imuni sistem i umanjuje simptome prehlada i gripa. Iseckajte nekoliko čenova belog luka i potopite u vrelu vodu. Zatim procedite i popijte tečnost u gutljajima. Ovo će ublažiti upalu grla.

 

 

4. Prirodni lepak

Sigurno ste primetili da, dok ga sečete, beli luk ima tendenciju da se lepi, što ste osetili i na prstima. Mnogi ljudi baš zbog toga koriste beli luk u lepljenju malih pukotina na staklu.

 

5. Topi led

U Americi čistači snega koriste so sa belim lukom kako bi otopili led na putevima. Takođe, ova namirnica može da pomogne i u uklanjanju leda na haubi kola.

 

6. Za baštenske biljke

Baštenske biljke će ostati neoštećene ukoliko, umesto pesticida, koristite mešavinu belog luka, vode i tečnog sapuna. 

 

Izvor : magazin.novosti.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: