НАЈОПАСНИЈИ РАТНИ АВИОН НА СВЕТУ: Русија Су-57 успешно претвара у беспилотног ловца
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Кина има специјализовани лист за војна и безбедносна питања који је пандан америчком National Interest. Зове се Sohu.

А у право су војни експерти који пишу за Sohu оценили да је Русија направила изванредан пробој у развоју ловца пете генерације Су-57.

Да је са њим пробила још један звучни зид јер успешно изводи летове тог авиона без људске посаде.

Sohu наглашава да је Русија тиме свој Су-57 делимично већ претворила у ловца шесте генерације.  И то у време када америчко ратно ваздухопловство губи један авион за другим.

„Када се срушио последњи амерички Ф-22, главни војни ривал САД успева да Су-57 претвара у прву борбену летелицу пете генерације са могућностима ловца шесте генерације".

Sohu указује да ће најважније карактеристике ловаца шесте генерације бити управо  њихова беспилотност и борбена употреба уз коришћење вештачке интелигенције.

То ће – наглашава кинески лист - знатно повећати маневарске могућности авиона јер су сада ограничене максималним преоптерећењем које пилоти могу да издрже:

«Сви постојећи ловци могу вршити маневре са преоптерећењем до 9Г, јер пилоти у противном могу изгубити свест» - наводи Sohu.

Кинески лист напомиње да су тестови беспилотних технологија на Су-57 досад укључивали узлетање, слетање и лет у нормалном режиму, а да се пилот за време тестирања налазио у пилотској кабини и могао да интервенише у било ком тренутку – ако нешто не крене како треба.

Sohu наводи да Американци «нису превише забринути због могућег претварања Су-57 у беспилотног ловца. Ипак наглашава:

«Употреба вештачке интелигенције у пилотирању борбеним авионима већ је постала историјски тренд. Руска достигнућа са Су-57 подстицај су за Кину да развија те технологије на својим борбеним авионима“.

Су-57 је је вишенаменски ловац намењен уништавању свих врста ваздушних, земаљских и копнених циљева.

SU_57_RIA.jpg

ИЗВОР: ПРАВДА

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano