"NAJUBEDLJIVIJA POBEDA" Bečić: Izbori u Herceg Novom zadaće poslednji udarac DPS-u

On je dodao da vlast ima osvojenih 80 odsto glasova a opozicija 20 odsto, ocjenjujući da je to istorijski rezultat.

Bečić je kazao da se desilo nekoliko istorijskih momenata.

- Naš politički subjekt je na istorijskom maksimumu, 80 prema 20 odsto je odnos vlasti naspram opozicije. To je najubjedljivija pobeda ne samo u Herceg Novom već u istoriji višepartizma. Istorijski je i što je i naša lista imala više glasova nego celokupna opozicija okupljena oko DPS-a. Džaba prljave kampanje i prljavi novci, pobedila je pristojnost, otmenost i rezultati. Pobedilo je pomirenje, pobedio je Herceg Novi- naveo je Bečić.

 
 

Bečić je kazao da nakon 100 odsto obrađenih rezultata "Ni lijevo ni desno, pravac Novi" ima oko 28 odsto podrške što je rast oko 40 odsto u odnosu na parlamentarne izbore. 

- Imaćemo 10 odborničkih mandata. DPS i SD je u avgustu su imali 27 odsto a sada imaju 22 odsto što je kontinuitet ozbiljnog pada podrške, odnosno osam mandata. Koalicija "Za budućnost Novog" je imala u avgustu 44 odsto podrške a sada oko 19 odsto podrške odnosno sedam mandata. URA će imati dva mandata, Prava Crna Gora jedan mandat a Novska lista je osvojila 19 odsto odnosno sedam mandata.Obećali smo građanima da ćemo biti najjača izborna lista i smatram da je to dobro za Crnu Goru u celini, jer jača politika centra, čistine i moralne obnove Crna Gora - naveo je Bečić.

Nosilac liste, Stevan Katić kazao je da je Herceg Novi je zadao poslednji udarac DPS-u.

- Nakon izbora u Nikšiću mislili su da su napravili rezultat ali ovo je dokaz da DPS nestaje sa političke scene - naveo je Katić.

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: