NAROD KAZNIO PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE Nakon 12 godina, Zoran Talić nije obnovio mandat

Aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, na lokalnim izborima osvojio je 903 glasa, dok je njegov POLIGRAF podržalo manje od dva odsto birača, što je nedovoljno da pređu cenzus.

akon 12 godina, koliko smo ga gledali u skupštinskoj sali, Zoran Talić, sudeći po dosadašnjim podacima Centralne izbore komisije, više neće biti dio gradskog parlamenta.

 – Ovu odluku nisam donio ishitreno i naglo, naprotiv, veoma dugo sam o tome razmišljao jer moje nezadovoljstvo u pomenutoj stranci traje nekoliko godina unazad. Vjerujte, nije bilo lako donijeti odluku da nešto napuštate nakon što ste 16 godina na tome vijerno i predano radili vjerujući u neke ideje za koje se, nažalost, ispostavilo da se u PDP-u neće moći ostvariti. Nije bilo lako biti opozicija i aktuelnim vlastima i u svojoj partiji. Imao sam dvostruku borbu- napisao je Talić u februaru 2017. godine.

Ovaj, nekada najglasniji opozicionar u Skupštini, prije četiri godine osvojio je oko 2.300 glasova, međutim građani mu, čini se, nisu “oprostili” što je u međuvremeno prešao u vladajuću koaliciju. Talić je nekada bio perjanica PDP, predsjednik gradskog odobra u Banjaluci, oštri kritičar gradske vlasti, ali nakon dugogodišnjeg članstva i nezadovoljstva, napustio je ovu partiju početkom 2017. godine. Sve je obrazložio u otvorenom pismu javnosti.

Zajedno sa njim PDP je tada napustila i odbornica Tatjana Čičić-Odžaković, njih dvoje djelovali su kao nezavisni odbornici. Već u junu iste godine, Zoran Talić izabran je za predsjednika Skupštine grada, što je izazvalo i mnoge negativne komentare u javnosti. Dio građana prozvao ga je da se “prodao” za funckiju, kolege su ga nazvale “preletačem”, a on je tvrdio da je otjeran iz stranke.

Kao novo ime za predsjednika Skupštine predložile su ga vladajuće stranke, a protivkandidat za to mjesto mu je tada bio Draško Stanivuković, sada novoizabrani gradonačelnik.

Talić je posljednje tri godine bio predsjednik Skupštine grada, a tokom mandata najviše se zalagao za projekat Park prirode “Suturlija”.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJAFOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Redovna komunikacija sa građanima, svakodnevni rad na terenu, te vjerodostojne i kredibilne  predizborne ankete pokazuju da „Poligraf“ dobija sve više poverenja i podrške od naših sugrađana i da veruju u naše iskrene namere i rad- rekao je u intervjuu našem portalu, u avgustu ove godine.

 

POLIGRAF je, po do sada prebrojanim listićima, osvojio ukupno 1.687 glasova.

izvor: srpska info

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: