NASER ORIĆ O SADIKU HASANOVIĆU: GLUPAN, ON JE ZA MENE GLUPAN, ŠTA IM SE PRAVDA?

Čelnici srbijanske Službe državne sigurnosti (SDB) Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su u srijedu na po 12 godina zatvora zbog zločina u Bosanskom Šamcu, ali im sud u Den Haagu nije utvrdio odgovornost “za bilo koji drugi zločin” iako smatra da su sudjelovali u formiranju paravojnih jedinica pod kontrolom SDB-a.

O ovoj presudi portal Source je razgovarao sa Naserom Orićem, bivšim komadantom ARBiH. Tokom razgovora posebno smo se osvrnuli na lik i djelo Jovice Stanišića.

Osim toga, dotakli smo se i konstantnog pritiska od strane srbijanske javnosti, sa kojim se Orić već godinama nosi.

Spomenuli smo i mladog pjevača Granda, Sadika Hasanovića, koji se našao u medijskom linču u susjednoj Srbiji. Naime, tamošnji mediji su digli hajku protiv njega zbog fotografije s komandatnom Naserom Orićem, ali i zbog pjevanja numere koja navodno govori u ubijanju Srba.

Kada je imao 13 godina Hasanović je pjevao pjesmu koja je sporna srbijanskim medijima, a zbog čega je pokrenuta i hajka na njega.

On je na Instagramu napisao:

– Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u “Zvezdama Granda”, meni se život pretvorio u pakao.

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13 ili 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac.

Volim svoju zemlju, ali neizmjerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno. I zato izvinjavam se svakom čovjeku u čitavom regionu ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše – napisao je Hasanović.

Ove Hasanovićeve riječi očigledno se nisu dopale Oriću, koji je za naš portal imao šta da kaže povodom toga.

Crna hronika info

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano