NASILJE NAD SRBIMA U VUKOVARU - Objavljen snimak napada na Srbe u Vukovaru: Mladiće tukli nogama VIDEO

VUKOVAR - Četvorica mladih Srba napadnuta su sinoć oko 23 časa u Vukovaru, navode Novosti, portal Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Na video-snimku koji je dobio taj portal, vidi se kako četiri osobe ulaze u automobil, a grupa mladića ih okružuje, otvara vrata i udara ih rukama i nogama.

Na video-snimku napada vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća grupa mladića, pišu Novosti.

Dalje se vidi da, dok osobe ulaze u automobil, mladići iz grupe im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju zadnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra.

Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na zadnjem sjedištu, sve dok oni ne uspiju da se udalje u automobilu.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je ranije danas, pre objavljivanja snimka, naveo da su napadnuta dvojica mladića i istakao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

Prema njegovim rijčima, to je treći napad za tri dana u Vukovaru.

Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr dogodio se u ponedjeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspio da izbjegne da bude prebijen.

Drugi napad dogodio se sljedeće večeri kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka i udarili ih u glavu i tijelo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

Iz Policijske uprave Vukovarsko-sremske jutros su izvijestili o sinoćnjem napadu na mladiće, ali nisu bili navedeni ni motiv, ni nacionalnost učesnika, dok su poslijepodne rekli kako je istraga u toku i da su privedene dvije osobe.

IZVOR: GLAS SRPSKE

Napad na Srbe u Vukovaru 26. 8. 2020.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: