NASTAVLJA SE EGZODUS RADNIKA Pozivaju radnike u Njemačku! Ne traže ni jezik, a medicinari imaju najveću prednost
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

NASTAVLJA SE EGZODUS RADNIKA Pozivaju radnike u Njemačku! Ne traže ni jezik, a medicinari imaju najveću prednostRok za prijave je do 30. septembar 2020. godine, a prijave se mogu slati putem lokalnih biroa službi za zapošljavanje, zavoda za zapošljavanje, te poštom u Agenciju za rad i zapošljavanje BiH, piše Patria.  

 

Zanimljivo da nepoznavanje njemačkog jezika nije prepreka za kandidate jer putem Tripl Vin projekta za kandidate koji ne posjeduju znanje njemačkog jezika, projekat obezbjeđuje besplatne kurseve jezika do zahtijevanog nivoa znanja i polaganje ispita za B1 nivo, u saradnji sa Gete institutom.

 

Na poziv za intervjue mogu se prijaviti medicinske sestre/tehničari ili pedijatrijske sestre/tehničari. Radno iskustvo: Minimalno radno iskustvo od šest mjeseci u zadnje 4 godine (opšta njega, stažiranje, volonterski angažman, privatna njega u kući) ili 2 godine u zadnjih 7 godina.

 

Kandidatkinje i kandidati moraju posjedovati državljanstvo Bosne i Hercegovine, imati stalno prebivalište u Bosni i Hercegovini, posjedovati dokaz o redovno završenoj medicinskoj školi u Bosni i Hercegovini za medicinsku sestru/tehničara minimalno IV stepen – opšti smjer ili pedijatrijska sestra/tehničar, dokaz stručne spreme je obavezan.

 

Od dana završetka intervjua sa kandidatima do dana odlaska u SR Njemačku protekne tri do devet mjeseci, u zavisnosti od prethodnog poznavanja njemačkog jezika.

 

Takođe, druge srodne grupe zanimanja, kao npr. pomoćnici u zdravstvenoj njezi, babice, fizioterapeuti, laboranti i sl., kao i prekvalifikacije ne uzimaju se u obzir za posredovanje preko Tripl Vin projekta. Projekat takođe ne posreduje ni zapošljavanje doktora medicinskih nauka iz Bosne i Hercegovine.

6yka.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano