Nastavljena sjednica Narodne skupštine o ukidanju vanrednog stanja
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nastavili su rad raspravom o Prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

 

Na Dnevnom redu su i akti koje je tokom vanrednog stanja donosila predsjednica Republike Željka Cvijanović.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske, po hitnom postupku.

Sjednica se održava u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove.

Podsjećamo, poslanicima i zvaničnicima Srpske juče se na sjednici pridružio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Poručio je da Narodna skupština treba da usvoji i zaključak u kome se kaže da je aktivnost koju je preduzela Republika Srpska u borbi protiv virusa korona bila na visokom nivou zaštite stanovništa Srpske, njenih materijalnih i drugih interesa.

Vlast je radila maksimalno u interesu građana i Republike Srpske u borbi protiv pandemije, kazao je premijer Radovan Višković.

"Ljudi iz Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) nemaju nijednu primjedbu na ono što je radila vlast Republike Srpske u protekla dva mjeseca", rekao je Višković.

Pojedini poslanici opozicije kritikovali su rad institucija Srpske u vrijeme pandemije virusa korona, vlast iznosila šta je sve urađeno da se zaštiti život građana i spasi ekonomija.

Neki opozicioni poslanici pitali su zašto nisu uključeni u štabove u vanrednoj situaciji.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović je napomenula da je o tome razmišljala, ali kako kaže shvatila je da bi opozicija u tom trenutku bila beskorisna.

Prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika je da Narodna skupština usvoji zaključak u kome navodi da nije bilo greške u vanrednom stanju.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano