"NEĆEMO SE POVUĆI PRED PRETNJAMA" Dodik najavio formiranje VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

Tvrdio je da to ne bi bio korak prema razbijanju teritorijalnog integriteta BiH, nego "vraćanje suvereniteta RS-u".

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas nove korake koji bi vodili prema izdvajanju Republike Srpske iz BiH, ali su mu u tom entitetu odmah poručili da ne računa na njihovu potporu u takvim planovima, koje su ocenili opasnom avanturom.

Dodik je uoči sednice vrha njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) novinarima u Banjaluci rekao da će krajem oktobra ili početkom novembra ta stranka parlamentu RS-a proslediti predlog odluka kojima bi se odbilo učestvovanje u oružanim snagama države, državnim policijskim agencijama i obaveštajnoj službi (OSA) te Visokom sudskom i tužiteljskom veću. Pojasnio je da bi to značilo da će RS istodobno formirati svoje slične institucije koje bi bile pandan državnim.

Tvrdio je da to ne bi bio korak prema razbijanju teritorijalnog integriteta BiH, nego "vraćanje suvereniteta RS-u".

 
 

- Nećemo se povući pred prijetnjama i sankcijama... Naša je procena da u ovom trenutku nema natrag - kazao je Dodik.

Dodik najavljuje radikalne mere, cilj mu je haos

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) odmah su reagovali najavom da Dodik na njihovu potporu u sprovođenju ovakvih planova ne treba računati.

- Predlozi Milorada Dodika i SNSD-a, koji najavljuju radikalne mere, nemaju ničiju potporu i očevidno je da za cilj imaju stvaranje sukoba i političkog haosa u Republici Srpskoj i BiH - stoji u reagovanju predsedništva PDP-a.

Dodali su da bi prioritet parlamenta RS-a morala biti borba protiv korupcije u svim delovima društva te procesuiranje osoba koje su u to umešane.

srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: