„НЕЋУ БОМБАРДОВАТИ МОЈЕ СРБЕ МАКАР ПРАО УЛИЦЕ АТИНЕ!“ Још један Грчки брат који ништа мање није заслужио славу и почасти нашег народа

Сви смо до сада већ чули за нашег великог Грчког пријатеља, а слободно можемо рећи и брата Мариноас Рицудиса, који је одбио да учествује у бомбардовању Србије и за то претрпео познате рестрикције „својих“ заповедника. Ипак, мало ко, вероватно у промилима наших људи зна да је у исто време поменутог Мариноас Рицудиса, постојао још један Грчки брат који ништа мање није заслужио славу и почасти нашег народа. У питању је Костас Димитриолис.

Костас Димитриолис, је био пуковник Грчке Војске и када је избило бомбардовање наше земље 1999. године и било извесно да ће морати да учествује у њему, заједно са својом државом која је чланица озлоглашене алијансе Костас је то безусловно одбио речима:

„Ја бомбардовати Србе нећу па макар прао улице Атине.“

Након чега га је његова војска избацила из својих редова уз велики притисак баш на улицу. Костас није попустио ни тада, а љубав према свом православном српском народу није била ништа мања чак је и порасла. Своју несебичну љубав је показао поново пре пар дана када је поред 4 сина добио и унука коме је дао име Србољуб Димитриолис.

ИЗВОР: НАЦИОНАЛИСТ

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: