Nedžad Fazlija o neuspjehu Tatjane Đekanović u Tokiju: Kriv je njen bolesno ambiciozni trener

Fazlija, koji je upravo u istoj disciplini 2000. godine ostvario najbolji rezultat Bosne i Hercegovine u historiji - 6. mjesto u Sidneju, je istakao kako Tatjana nije kriva što je otišla u lošoj formi.

Fazlija je upozoravao na to da su Đekanović na neregularan način "ugurali" na Olimpijske igre nauštrb članova SK Sarajevo Nedžada Džankovića i Segmedine Bjelošević koji su imali mnogo bolje rezultate od članice SK Geofon.

Kao glavnog krivca Fazlija je označio Tatjaninog trenera Nevena Rašića.

"Kad su mene razapinjali, a pritom zaboravljajući 6. mjesto osvojeno u Sidneju, niko me nije branio. Tatjana nije kriva. Svaki sportista želi najbolje. Ostvarila je rezultat u skladu sa trenutnom formom.

Kriv je njen bolesno ambiciozni trener, koji je nije pripremio na najbolji način. Krivi su hirovi generalnog sekretara Saveza, manipulacije, obmane i laži o kvalifikacionom sistemu koje je plasirala Upravnom odboru Saveza, OK BiH i sportskoj javnosti, i predsjednik Saveza koji je to sve pustio.

Još ću jednom ponoviti: zlonamjerni ljudi su izbacili Nedžada Džankovića iz kombinacija za Olimpijadu, a kasnije i Segmedinu Bjelošević.

Tatjani gore pomenuti nisu napravili nikakvu uslugu. I nije otišla po nacionalnom ključu, već zbog hirova i bolesnih ambicija pojedinaca.

 

Da je bilo boljih, bilo je. Da nije trebala ići, nije.

Da sad Tatjanu treba sahranjivati, nipošto. Krivci su na drugoj strani, dobro sakriveni od očiju i suda javnosti. Tatjani želim svu sreću u nastavku sportske karijere". poručio je Fazlija.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: