NEIZVJESTAN TOK OPORAVKA Đajić: Krajišnik u teškom stanju, ima INFEKCIJU PLUĆA
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zdravstveno stanje prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika je teško i nezahvalno je govoriti o prognozama, rekao je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

On kaže da je to ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije virusom korona.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ima niske vrijednosti kiseonika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije virusa korona i obostrane upale pluća.

– Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove – rekao je Đajić.

On je pozvao stanovnike Srpske da se pridržavaju mjera prevencije širenja virusa korona, te napomenuo da je očigledno da ova teška i opaka bolest ne bira ni godine, ni profesiju, ni mjesto boravka.

IZVOR: SRPSKA INFO

Momcilo Krajisnik - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano