NEMA VREMENA ZA ČEKANJE, ODMAH FORMIRATI NOVU VLADU CRNE GORE: Milov režim sprema podmukli plan

Sve stranke vladajuće većine prihvatile su resore koje im je ponudio mandatar Zdravko Krivokapić, čime je stvoren najvažniji preduslov za formiranje Vlade.

Jasno je da svaka partija treba da iz svojih redova predloži kandidate za ministarske funkcije i to je politička azbuka. Jer, narod i država više nemaju vremena za čekanje. Nemaju vremena za nekakve navodne komisije koje će utvrđivati nečiju stručnost ili kompetenciju. Vreme nam neumitno curi, da bismo se sada igrali profesora i studenata, dok država tone, a DPS i dalje koristi sve resurse. Zaista, niko više nema strpljenja za raznorazne igrarije i igranja sastavljanja Vlade.

Mandatar je dobio mandat, sam je delegirao sa svojim timom resore partijama i oni su to prihvatili. Ostaje onaj lakši deo posla. Da se u par dana zakažu stranački organi tih partija, koliko danas ili sutra, utvrdi lista kandidata i već u ponedeljak ili utorak bi mogli dobiti novu Vladu. Pre svih rokova koji su postavljeni, što bi bila snažna poruka narodu koji je glasao promene.

Svaki sat je važan i nema se više vremena za gubljenje. Svako odugovlačenje i mrcvarenje, ispitivanje pred nekakvim komisijama (ko je stručan i kompetentan da predlaže i delegira ljude u komisije) ide na ruku režimu DPS-a da i dalje krije tragove svojih nepočinstava. Ako neko krene da meri opoziciona krva zrnca kandidatima, vadi bris iz grla i time dokazuje da li je neko stručan ili nije, i da i dalje mrcvari proces formiranja Vlade, bojimo se da će to samo pogoršati ionako tešku situaciju.

 
 

Jer, komisije i zborovi nisu utvrđivali kompetentnost i stručnost ko može da bude kandidat za poslanika kada su se sastavljale liste, niti je uvrđivana kompetentnost nosioca bilo koje liste, pa je deplasirano o tome pričati u vremenu kada je svaki sekund važan i nemamo vremena za dalje gubljenje. To do danas niko nije ni pominjao da će nekakve komisije nešto utvrđivati, to je sad neka niva umotvorina. To nije pisalo ni u jednom programu partija koje su pobijedile na izborima, da će komisije sastavljati Vladu. A svi znamo da je bilo boljih kandidata i za nosioce liste i za poslanike, ali šta je tu je, svi ovi ljudi su pobedili, pa od njih treba sastaviti Vladu.

Dok stranački organi u ovih par dana ne predlože kadrovska rešenja, mandatar bi trebalo da javnosti saopšti koji su najvažniji ciljevi Vlade. A narod je te ciljeve odredio glasanjem na izborima, kada je DPS poslao u prošlost. Umesto propitivanja pred komisijama, zborovima ili kakvim već ispitnim organima koje neko planira da servira da bi se postupak sastavljanja Vlade odugovlačio, jasno i glasno treba da se saopšte prioriteti rada Vlade. Treba zasukati rukave i krenuti u posao. Narod ne zanimaju komisije i zborovi, propitivanja i pisanje eseja na zadatu temu. Narod interesuje pravda. Da li će tajkuni koji su opljačkali državu završiti iza rešetaka? Hoće li odgovarati svi koji su pljačkali narod i državu? Hoće li se otkriti svi oni koji su se ogrešili o zakon? Da li će se rasvetliti ubistvo Duška Jovanovića?

Ko može da se uhvati u koštac sa ovim i drugim stvarima, taj treba što pre da krene u akciju, ozdravljenja države i društva.

Vremena za čekanje više nema. Jer, već sjutra može biti kasno!

izvor: srbija danas

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: