Nešić traži smjenu ministarke Bisere Turković "Krši Ustav i bruka cijelu zemlju"

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić, pozvao je predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da odmah pokrene inicijativu za smijenu ministarke inostranih poslova Bisere Turković.

Ona je samoinicijativno, bez saglasnosti Predsjedništva BiH koje je po Ustavu nadležno za spoljnu politiku, pisala generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu i tražila da u sjedištu UN organizuje izložbu o Srebrenici.

Ovo nije prvi put da ministarka Turković izlazi iz okvira svojih nadležnosti i preuzima ingerencije Predsjedništva BiH. Sjetimo se da je u jeku pandemije poslala skandalozno pismo ministru vanjskih poslova Mađarske i visokom predstavniku EU za spoljnu politiku u kojem je izrazila negodovanje što pojedine članice EU šalju pomoć, kako je napisala, ‘administrativnim regijama, teritorijama ili čak određenim etničkim grupama unutar BiH’. U BiH žive i Srbi, Jevreji i Romi koji bi u UN željeli izložbu o Jasenovcu! Šta će nam institucije ako je gospođa Turković sve i svja, do kada i zašto treba da trpimo ovakvo ponašanje, istakao je Nešić.

Predsjednik DNS smatra da su ”verbalne osude Turkovićkinih poteza” čista patetika i nedostatak hrabrosti da se uradi ono što je trebalo odavno, a to je da se ministarka smijeni jer krši Ustav BiH i bruka cijelu zemlju.

– Da se reagovalo prvi put kada je izašla iz okvira Ustava BiH, ovo nam se ne bi dešavalo! Zato što se nije reagovalo, čuli smo iz njenih usta da će Republika Srpska nestati, kao i ono ogavno poređenje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Hitlerom. Trebam li podsjećati na uvrede prema Srbiji kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Sarajevo donio prve donacije vakcina!? Ako smo ‘S’ od Srba ona tamo neće sjediti. U suprotnom, ne radi ona protiv Republike Srpske, nego oni Srbi koji joj to dozvoljavaju – poručio je Nešić.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: