Nestvarno: Bankrotirao najbogatiji sportista svijeta
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kada se nedavno, prvi put pojavila informacija da je bankrotirao najbogatiji sportista svih vremena, svi su se pitali "da li je vijest tačna", a kada se ispostavilo da jeste, drugo pitanje je bilo "Pa, kako?!". Sada je njegovo stanje sve gore...

Sa 780 miliona dolara zarade u posljednjih deset godina, premašivši milijardu i (oko) sto miliona "zelenih novčanica" bokser Flojd Mejveder postao je zvanično najbogatiji čovjek koji se ikada bavio sportom.

Prije oko godinu pridružio se Majklu Džordanu i Tajgeru Vudsu na vrlo kratkoj listi sportista koji su u karijeri "dogurali do milijarde" (uskoro im se, i pored pandemije korona virusa, ove godine priključuje i Kristijano Ronaldo). Međutim, Flojd je krenuo nizbrdicom. I to tolikom, da sada praktično prosi novac od navijača.

Naime, on je ponudio ljudima kojima je zanimljiv, a prate ga milioni na društvenim mrežama, da s njim obave video razgovor.

Međutim, dok vam uplata od oko 1.500 eura obezbjeđuje kratku video-konverzaciju za Mejvederom, ako mu date oko 60 eura, bit ćete u "lutriji", iz koje će sretni dobitnici moći da na minut, možda dva, razmijene koju riječ sa slavnim bokserom.

Ovakvo traženje novca od navijača možda ne bi čudilo da se radi o nekome drugom, ali kada se ljubitelji sporta sjete kako se sve razbacivao "milionima", ostaje pitanje - kako je uspio da sve izgubi?

Prvu informaciju o tome servirao je nekadašnji UFC šampion Čael Sonen, komentarišući Mejvederovu najavu iz novembra prošle godine "da će se 2020, iako 43-godišnjak, još jednom vratiti borbama jer on i UFC šef Dejna Vajt dogovaraju spektakl".

- Pouzdano znam da će se sigurno opet boriti, barem još jednom, i to ne zato što želi nego zato što nema prebijene pare na računu, a ne želi da prodaje nekretnine i kola ispod cijene! Svi znamo da je zaradio ogroman novac u karijeri, ali ljudi, morate shvatiti i ovo: Mejveder je baš glup čovjek! Jer nije bitno koliko si zaradio nego koliko si od toga potrošio. A glupan je potrošio sve - kaže Čael Sonen.

A kako je samo Flojd volio da se šepuri novcem...

Samo od boks meča sa UFC zvijezdom Konorom Mekgregorom 2017. zaradio je više od 340 miliona eura. Irac je tada govorio:

- Taj čovjek je u problemima. Morao bi da ostavi kockanje. Baš je teški zavisnik o kocki. Stalno o tome priča i stalno se kocka - izjavio je Mekgregor.

Flojdov bivši prijatelj, reper Fifti Sent prošle godine je bez oklijevanja rekao:

- Gledaćete ga na tezgama u lokalnim birtijama. Osim ako mu neko ne ponudi veliku lovu za neku novu borbu. Jer ljudi... Flojd više nema love. Gotovo. Otišlo!

Podsjetimo, Mejveder je u ringu bio čudesan bokser - 50 pobjeda u 50 profesionalnih mečeva, od toga 27 puta nokautom, ali... izgleda da je spiskao cijelu milijardu.

To je bio samo posljednji detalj, i najmanje bolan, u crnom nizu.

Naime, kako prenosi "TMZ", njegova kćerka Ijana Mejveder je 4. aprila, u kući svog vjerenika, repera Kentrela Dešona Goldena, zatekla drugu ženu, koju je tom prilikom izbola.

Mejveder se zatim odrekao kćerke, a sve se to dešavalo nedugo nakon što je njegova bivša žena izvršila samoubistvo.

Blic.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano