NEVEROVATAN ULOV NA SUVOBORU: Odstreljena zver od čak trideset kilograma, krenuli po zeca - vratili se sa vukom (FOTO)

SUVOBORSKI lovci krenuli su u utorak ujutru u lov na zeca, a kući su se vratili sa – vukom.

Naime, vuk težak 28 kilograma našao se na nišanu lovca Vladimira Matijevića u selu Bogdanica, i on je ovog šumskog predatora odstrelio sa 40 metara razdaljine.

- Nalazio se u šumi, na strmom delu gde je nepristupačno za ljude, pomatrali smo ga kako leži pola sata, a kad nas je primetio počeo je da beži iz šume na proplanak. Kada smo pokušali da ga opkolimo, izleteo je još jedan, dosta veći primerak od ovoga, koji kako kažu što je stariji to je i lukaviji, uspeo je da pobegne, ali smo zasigurno jednog imali u šaci – rekao je Mirko Trnavac, jedan od aktera ove uzbudljive lovačke priče.

Veliku pomoć lovci su imali od svojih lovačkih pasa, koji su uspeli da zaplaše vuka i usmere ga baš ka njima. Prvo su mislili da se radi o srni, ali onda je vuk izleteo baš pred njih, kada ga je Vladimir odstrelio, i to sitnom sačmom sa udaljenosti od oko 40 metara.

lov i ribolov - zanimljivosti i vesti

- Ovakav nesvakidašnji ulovljeni trofej moramo sačuvati, zato smo ga poslali na prepariranje - kazao je Trnavac, i dodao da se nada da će u skorijem vremenu uloviti i kapitalca koji je svojom lukavošću uspeo da utekne lovcima iz suvoborskog kraja.

novosti

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: