"NISAM MOGAO DA PROĐEM KRAJ DJEČAKA U SUZAMA" Prvi je pomogao mališanu kada su mu ukrali kupine i sada su PRAVI PRIJATELJI
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sjećate li se uplakanog dječaka Zuhdije kojem su ukrali kupine koje je prodavao pored puta u Kladnju?

Zuhdija Alić je postao simbol hrabrosti i mnogi ljudi su htjeli pomoći njemu i njegovoj porodici. Među njima je Selmir Šljivić, koji je prvi zatekao nakon krađe zatekao dječaka u suzama i pružio mu riječi podrške i novac za ukradene kupine.  

Juče je ovaj dobri čovjek ponovno posjetio porodicu Alić, ali ovoga puta nije došao sam. Sa sobom je poveo dvojicu sinova koji su sličnih godina kao i Zuhdija, piše Avaz.

Na svom Fejsbuk profilu, Šljivić je objavio fotografiju Zuhdije sa svojim sinovima. U opisu piše da je Zuhdija i formalno postao član porodice Šljivić.

Podsjećamo, Selmir Šljivić je pomogao uplakanom dječaku Zuhdiji Aliću, jer su mu nepoznati muškarci ukrali kupine koje je prodavao na cesti.

– Vidio sam da dijete plače. Lijevom ručicom je pokrio uplakane oči, a u desnoj je držao kantice sa kupinama. Glava mu je bila pognuta. Ruke su mu se tresle.Pitao sam ga koliko koštaju te kupine, a rekao je 10 KM. Dao sam mu deset maraka i zamolio sam ga da prestane plakati, zatim sam izvadio još pet maraka i dao mu. Dječak mi je ponudio kupine, rekao sam mu da ja to ne želim, samo želim da on više ne plače. Onda sam se sjetio da u autu imam još neki sok i keks, dao sam mu i to – ispričao je za Avaz ranije Šljivić.

Šljivić je na svom Fejsbuk profilu objavio ovu emotivnu priču koja je probudila mnoštvo pozitivnih reakcija. Kako nam je rekao, ni u jednom trenutku se nije premišljao da li treba da stane i pomogne dječaku jer je i sam otac.

– Ja imam dva sina. Po automatizmu sam u taj prizor i na to mjesto stavio svoje dvoje djece, kako bi se oni ponašali – kazao je tada Šljivić.

Taj prizor uplakanog i samog dječaka koji plače pokraj puta neće zaboraviti, a sigurni smo da ni Zuhdija nikada neće zaboraviti čovjeka koji mu je u tom trenutku pružio ruku spasa. I danas, mjesec dana nakon nemilog događaja, upravo iz takve situacije se izrodilo prijateljstvo dvije porodice.

izvor: srpska info

"NISAM MOGAO DA PROĐEM KRAJ DJEČAKA U SUZAMA" Prvi je pomogao mališanu kada su mu ukrali kupine i sada su PRAVI PRIJATELJI

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano