Njemačka će produžiti kontrolu vozača kamiona na graničnim prelazima do 3. marta

Njemačka će pojačati graničnu kontrolu na češkim i tirolskim prijelazima do 3. marta, objavila je u utorak u podne njemačka novinska agencija DPA.

Kako je u utorak potvrdio glasnogovornik Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Steve Alter, zabrane i propisi u Češkoj i Tirolu koji važe od 14. februara ostat će nepromijenjeni još 8 dana.

Njemačka savezna vlada smatra Češku, Slovačku i veći dio Tirola područjem s visokim rizikom zbog širenja virusne varijante. Na ove granične prijelaze, uz nekoliko izuzetaka, mogu ući samo njemački državljani, stanovnici Njemačke i stranci koji imaju dozvolu boravka.

Vozači kamiona koji su uključeni u prevoz robe su među iznimkama , oni mogu prijeći granicu potvrđivanjem rezultata krunskog testa ne starijim od 48 sati i korištenjem mrežnog sistema registracije . ( Možete se ovde prijaviti za ulazak u Nemačku.)

Njemačka savezna policija nadgleda poštivanje strožih propisa o ulasku na ove granične dijelove “fleksibilno u smislu mjesta i vremena”, reklo je sjedište savezne policije u Potsdamu. Prema informacijama iz posljednjih nekoliko dana, smanjio se broj ljudi koji su morali biti vraćeni na granicu.

 

Svijet Kamiona

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: