Njemačka od danas priznaje PCR testove iz BiH
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nemačke nadležne institucije su potvrdile Ambasadi BiH u toj državi da su Bosnu i Hercegovinu stavile na listu zemalja čije PCR tetstove na korona virus priznaju.

Tako će državljani BiH moći biti izuzeti od zahteva za karantin u skladu s odgovarajućim propisima o karanteni nadležnih saveznih država, pod uslovom da PCR testom iz ovlaštenih laboratorija u BiH mogu dokazati da nisu zaražene korona virusom.

Kako je rečeno, reč o diplomatskoj aktivnosti Ambasadi BiH u Nemačkoj koja je u proteklim danima vodila intezivne razgovore sa nadležnima u toj zemlji, a nakon što je Institut Robert Koch ranije objavio instrukciju da Nemačka ne priznaje PCR testove na korona virus iz Bosne i Hercegovine.

Naime, nedavno su u spomenutom institutu objavili listu od 131 zemlje koje se smatraju rizičnim, a među kojima je i BiH. Prema toj ranijoj instrukciji onaj koji ulazi u Nemačku, a koji je u prethodne dve sedmice bio u bilo kojoj zemlji sa spiska, on po dolasku u Nemačku mora računati na obavezu izolacije.

Međutim, BiH je sada i zvanično izuzeta od zahteva za karantin u skladu s odgovarajućim propisima o karanteni nadležnih saveznih država, pod uslovom da medicinskim certifikatom mogu dokazati da nisu zaražene koronavirusom.

U tu svrhu moraju predočiti molekularno biološki test ili tzv. PCR test ne stariji od 48 sati.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano