Njemačka produžuje lockdown, uvodi još drastičnih mjera. Stroža pravila i na granici

Njemačka produljuje trenutne stroge mjere zatvaranja do kraja siječnja i uvodi dodatne, priopćeno je nakon sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada.

 

 

“Broj novozaraženih je još uvijek previsok. Naš cilj mora biti smanjenje sedmodnevne incidencije ispod 50”, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel nakon sastanka s premijerima saveznih pokrajina.

 

Od 11. do 31. siječnja vrijedi i novo pravilo ograničenja osobnih kontakata.

 

Tako je po novim mjerama dopušten susret članova istog kućanstva sa samo jednom osobom iz drugog, a do danas je bilo moguće s pet osoba.

 

 

U okruzima sa sedmodnevnom incidencijom višom od 200 uvode se dodatne mjere ograničenja kretanja. Stanovnici tih područja neće se, bez osobite potrebe, smjeti kretati izvan radijusa od 15 kilometara.

 

Njemačka kancelarka te je mjere, između ostalog, opravdala pojavom novog, visokozaraznog soja koronavirusa, prenosi superradio-minhen.de.

 

 

“Nove mjere koje smo donijeli osjetno su strože”, rekla je Merkel.

 

Propisi za ulazak u Njemačku

 

Nove mjere sadrže i pooštrenje propisa pri povratku u Njemačku iz epidemiološki rizičnih područja.

 

Političari apeliraju na poslodavce da svojim radnicima omoguće rad od kuće “gdje god je to moguće”.

 

 

Njemačka kancelarka je ukazala na početak cijepljenja u Njemačkoj i potrebu usklađivanja brzine cijepljenja sa susjednim zemljama.

 

“S novim cjepivom je pred nama perspektiva povratka u svakodnevicu”, rekla je Merkel. Ona je naglasila da će u drugom kvartalu ove godine Njemačkoj na raspolaganju stajati više cjepiva nego što je to trenutno slučaj.

 

Premijer Bavarske je istodobno na konferenciji za tisak ukazao na to da nakon početka veljače “neće biti povratka u normalnu situaciju”.

 

 

Kancelarka i predsjednici pokrajinskih vlada bi se ponovno trebali sastati 25. siječnja kako bi raspravili o novim mjerama.

siroki-online.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor:
Najpopularnije
јун 5, 2020, 12:01 по подне - вук