NOLE OTKRIO TAJNU - IZDAJA! Zvao sam Rafu i Roždera, nisu hteli da me poslušaju

Teniska unija igrača koju su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil naišla je na zid kod pojedinih igrača. Na stranu najboljeg tenisera sveta nisu stali njegovi najveći, 15-godišnji rivali, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Pre nego što smo zvanično osnovali asocijaciju, pričao sam sa Federerom i Nadalom. Nisu želeli da se pridruže. Poštujem njihov stav, živimo u demokratskom društvu. Da li bih voleo da su sa nama? Da – bez razmišljanja je izjavio Đoković.

 
 

Novak je prethodno objasnio otkud uopšte ideja o osnivanju nove organizacije, koja je neka vrsta teniskog sindikata za teniserke i tenisere.

- Imali smo puno udara na tu temu, pogotovo u Americi. Već sam pričao zbog čega je ova organizacija krucijalna za igrače. To nije palo na pamet Vaseku Pospišilu i meni, već ta ideja postoji 20 godina. Goran Ivanišević, moj trener mi je pričao o tome, ali se to tada nije realizovalo. Postoji monopol i sistem koji vlada decenijama. Tenis nije jedini sport, marketinški je van prvih 10 u svetu i onima koji ga vode nije u interesu da se menja. Nije tačno da je Unija tenisera organizacija za muški teniski, već i za ženski tenis – poručio je najbolji teniser sveta.

 

Celu konferenciju pogledajte na Facebook-u...

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: