NOLE, RAFA ILI RODŽER? Moniku Seleš upitali KO je najbolji svih vremena - evo ŠTA je poručila Amerima

Monika Seleš je svakako jedna od najboljih teniserki svih vremena, a o tome ko je iznad svih u muškoj konkurenciji - upitana je za mišljenje u Americi.

Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal? Sada već godinama ljubitelji "belog sporta" traže odgovor na pitanje ko je to od njih trojice najbolji na planeti svih vremena.

I, iako su neki mislili da će Selešova, rođena u Novom Sadu, reći "Novak Đoković!", a drugi da će možda izabrati nekog od dva Noletova rivala, ona je jednom verbalnom bravurom dala zapravo najtačniji odgovor:

- Ko je najbolji svih vremena? Mislim da će se taj odgovor tek dobiti - i to u zavisnosti od toga ko će od njih trojice duže ostati zdrav - rekla je Selešova.

A, zaista, mnogo je rekorda koji svako od njih trojice trenutno drži i upravo zato ljubitelji Noleta, Rafe i Rodžera imaju "adute" za kojima bi mogli da posegnu kako bi istakli da je baš njihov omiljeni teniser - najbolji. Niko nije osvajao jedan grend slem turnir toliko kao što je Nadal Rolan Garos, a baš on sa Federerom drži rekord po broju osvojenih najvećih turnira. Pa opet, i Đoković i te kako ima čime da se podiči, od toga da je jedini u Open eri "držao" sva četiri grend slema u isto vreme, da će u martu oboriti Rodžerov svetski rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste, da je jedini pokorio sve masterse koji postoje, i tako dalje, i tako dalje...

Monika Seleš upravo zato ističe da je još prerano donositi zaključke, a i podseća na važnu stvar:

- Njih trojica igraju tako različitim stilovima! I, mislim da je, prosto, za mlade tenisere potpuno fenomenalno što mogu da vide da ne postoji samo jedan jedini način na koji se postaje šampion - poručila je osvajačica devet grend slem trofeja, koja sada pomaže "Lauresovoj" fondaciji da usmeri sredstva i znanje da mladi ljudi prebrode doživljeno nasilje, diskriminaciju i hendikepe.

 

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: