NOVA POLITIČKA OPCIJA U REPUBLICI SRPSKOJ : Darko Banjac osniva stranku

DARKO Banjac, bivši generalni sekretar Demokratskog narodnog saveza (DNS), osniva novu stranku.

- Tačno je. Formiram novu političku partiju. Ne znam još naziv, moram sesti s ljudima, dogovoriti se. U narednih par dana biće sastanci s ozbiljnim ljudima, pa ću s njima razgovarati o tome u kom smeru će se ići i kako. Videćemo kako će se zvati, rekao je Banjac.

Na pitanje hoće li ti ljudi biti njegove doskorašnje stranačke kolege, odgovorio je potvrdno.

- Većina će biti moje dojučerašnje stranačke kolege. Velika većina. Ne znam još ko, viđeću. Nezahvalno je o tome govoriti, dok ne obavim sve potrebne razgovore. Za sedam dana ću znati, rekao je Banjac.

Moguće je da će se u novoj stranci Banjcu pridružiti Diko Cvjetinović, poslanik u Narodnoj skupštini RS, koji je podnio ostavku na sve funkcije i članstvo u DNS. 

Predsedništvo DNS isključilo je iz ove stranke Đorđa Popovića, inače ministra saobraćaja i veza RS, te Ognjena Tadića i Diku Cvjetinovića, dok su raspušteni Gradski odbor DNS Bijeljina i Opštinski odbor DNS Kozarska Dubica.

Predsedništvo DNS je, takođe u utorak, konstatovalo neopozivu ostavku Banjca sa svih funkcija u stranci i istupanje iz članstva. Podsetimo, Banjac je u utorak podnio neopozivu ostavku na stranačku dužnost generalnog sekretara u DNS i istupio iz članstva. 

IZVOR: NOVOSTI

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: