NOVAK ĐOKOVIĆ JE LJUDINA! Zbog njegovog SJAJNOG gesta aplaudira i "američki hejter"

"Ne vidim da su to uradili drugi teniseri u svojoj zemlji".

Srpski teniser Novak Đoković je u toku 2020. godine pretrpeo mnogo kritika u javnosti, ali je poslednjim potezom još jednom pokazao da je veliki čovek.

Svestan finansijskih problema s kojim se suočavaju slabije rangirani teniseri odlučio je da pokrene novi Sindikat tenisera koji će se boriti za njihova prava, ali ne samo to. Po povratku u Beograd omogućio je svim teniserima koji to žele - da treniraju besplatno u sjajnim uslovima.

Tako su na raspolaganju tri teniska terena, teretana i hotel, ali i besplatne usluge fizioterapeuta, španovanja reketa, čak je obezbedio i obroke za igrače i članove njihovih timova!

Vrata njegovog teniskog centra su otvorena za igrače, a njih 15-ak je izuzetno zahvalno na ovoj prilici.

"Zimi su tereni veoma skupi za tenisere, posebno za one koji su od 700. do 1000. mesta na ATP listi", rekao je srpski trener Petar Popović za francuski "L'Ekip", a čijeg je igrača Damira Džumhura već Novak pozvao u Beograd, kao i Vaseka Pospišila.

"Novak je uradio fantastičnu stvar za našu zemlju, to je neverovatna stvar".

Prvi igrači su stigli u ponedeljak, a to su Filip Krajinović, Laslo Đere, Danilo Petrović, Viktor Troicki, Marko Tepavac, Boris Butulija, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić.

"Biće i nekoliko devojaka, uključujući Olgu Danilović, ukupno oko 15 tenisera. To je neverovatna stvar za našu zemlju koja nam je bila potrebna, posebno za mlade. Ne vidim da su to uradili drugi teniseri u svojoj zemlji. Novak se ne hvali time, a pokazao je da je veliki i da misli na druge", dodao je Petar Popović u izjavi za francuske medije.

 

informacija se brzo proširila svetom, a zanimljivo je da je čak i američki novinar Ben Rotenberg, koji kritikuje Đokovića u skoro svim situacijama, podržao njegov potez.

izvor: mondo

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: