Novaka neprijatno iznenadile kolege: Kažu, nije vrijeme za podjele
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković opet je govorio o osnivanju nove asocijacije igrača (PTPA).

 

Srpski as je poslije pobjede nad Janom Lenard-Štrufom za plasman u osminu finala US opena, dotakao teme koja je jedna od najaktuelnijih u svijetu tenisa.

O "pandanu" ATP-a, novom udruženju igrača okupljenih oko Novaka Đokovića, pričao je na konferenciji za medije u njujorškom "balonu".

"Ovo nije novi projekat, već ideja. I nije moja, nego Vaseka Pospišila. Upravo smo izvršili ono što su prethodne generacije pokušavale poslednjih više od 20 godina, ali nisu uspele da naprave poslednji korak. Sada je prioritet okupljanje što više igrača, kako muških, tako i ženskih", rekao je Novak.

On je demantovao da će u novom udruženju biti samo muškarci.

"Razgovarali smo s teniserkama poslednjih pet ili šest dana, dali im informacije i nadamo se da ćemo dobiti njihovu podršku kako bi kod nas došao što veći broj. Ovo nije protiv ATP, WTA ili ITF, ili bilo kog upravnog tela. Ne želimo da ulazimo u pravne sporove ili zamenimo ATP. Za tenisere koji su deo jednog globalnog sporta veoma je važno da imaju svoju organizaciju u potpunosti. Ovo je sada istorijski potez, drugi, pošto je prvi bio 1972. godine kada se formirao ATP".

On je objasnio da igrači i turniri, koji su u saradnji sa ATP, često imaju drugačije interese.

"Ne kažem stalno, ali često je tako. Iako smo deo iste turneje svi se fokusiraju na različite stvari. Mnogo puta se prava i glasovi igrača ne čuju dovoljno. Nažalost, u ovom sistemu, u procesu donošenja odluka, potrebna je većina. Stvari koje bi trebalo da se odluče obično se stavljaju u stranu".

Novak je do sada skupio preko 150 potpisa igrača i zadovoljan je.

"Čujem kako ljudi govore: 'Nije vreme za podelu'. Ne razdvajamo se i ne delimo, zapravo se ujedinjujemo. ATP i WTA ostaju isti, ostaće upravljačka tela naših turnira i tu bi trebalo da budu. Možemo da živimo zajedno i da sarađujemo. Ne razumem zašto postoji otpor prema novom udruženju, posebno kod igrača. Neprijatno sam iznenađen nekima koji misli da to nije dobro za naš sport", zaključio je Novak.

(B92.net)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano