NOVAKU TO RADE SAMO ZATO ŠTO JE IZ SRBIJE: Legendarni hrvatski trener o tome kako Zapad favorizuje Federera i Nadala!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

"Drago mi je da on i Goran sarađuju, Novak je među ostalim time želeo pokazati i to da Srbi i Hrvati mogu sarađivati", zaključio je Nikola Pilić.

Danas je tačno dve nedelje otkako je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena zato što je teniskom lopticom pogodio linijskog sudiju Lauru Klark. Sasvim slučajno, iako su mnogi to pokušavali da pripišu nervozi i agresivnosti koju Srbin ne može da obuzda...

Postavljeno je mnogo pitanja, između ostalog ono o dvostrukim aršinima, pošto su neki kroz istoriju, između ostalih i Federer i Nadal, imali sreće kada su im se desile slične stvari.

O tome je govorio i njegov nekadašnji trener Nikola Pilić koji poznaje Novaka Đokovića u dušu...

"Novak je moj igrač. On je četiri i po godine bio u mojoj akademiji, mi se i čujemo često. Mislim da je on fantastičan sportista i divan čovek, puno daje u humanitarne svrhe. Čovek koji ima harizmu, karakter, govori izvanredno nekoliko jezika i broj jedan je na svetu. Što se kazne tiče, napravio je nešto što nije smeo, ali mislim da nije trebao biti diskvalifikovan", kazao je Pilić.

Šta je bila prava kazna za to?

"Trebalo je da bude samo papreno kažnjen, novčano i oduzimanjem seta. Da je to isto napravio Federer, uveren sam da ne bi bio diskvalifikovan. Činjenica je da zato što nije iz neke zapadne zemlje Novak dobija manje nego što bi dobivali Federer ili Nadal da su broj jedan", zaključio je legendarni hrvatski stručnjak za "Večernji list".

Nikola Pilić je ispričao i kako je Novak Đoković stigao kod njega u akademiju.

"Imao sam nekoliko dobrih igrača od 16 godina, a on je imao 13. Kad mu je moja žena jednom rekla da je prerano pošao na teren, on joj je uzvratio: 'Teta Mija, idem se zagrejati, ne želim rizikovati karijeru'. Njegov se otac posvađao s ljudima iz saveza, ništa mu nisu davali, pa sam se ja 2003. založio preko nekih ljudi da dobije pozivnice za četiri Futuresa u Beogradu. Nastupio je na sva četiri, jedan je i osvojio i ukupno zaradio 24 ATP boda. Tad sam znao da će biti veliki igrač, nije imao ni 17 godina", poručio je Pilić i rekao da je radio i sa Gulbisom, ali da on nije bio fokusiran.

"Godinu dana poslije osvojio je Ahen, osam mečeva u nizu je dobio, a otac Srđan bio je kod nas na ručku. Nazove on Novaka i kaže mu: 'Nole, čestitam!' A Novak mu kaže: 'Ćale, mi smo se dogovorili kad ćeš mi čestitati'. Novak mi je na svemu tome zahvalan, evo, ovo je Novakov sat".

Pilić ističe i da je Goran Ivanišević, sadašnji trener Novaka Đokovića, mogao da bude mnogo bolji samo da je imao malo bolje živce.

"Drago mi je da on i Goran sarađuju, Novak je među ostalim time želeo pokazati i to da Srbi i Hrvati mogu sarađivati", zaključio je legendarni trener.

(MONDO/Večernji list)

Nikola pilic novak djokovic

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano