NOVI DETALJI O SLETANJU HELIKOPTERA NA CETINJE: Crnogorski mediji tvrde - akcijom komandovao Abazović
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Prostor ispred manastira obezbeđivali su pripadnici Protivterorističke jedinice policije (PTJ)

Crkveni velikodostojnici nisu mogli drumskim putem da stignu na Cetinje zbog blokada koje su u subotu poslepodne na prilazima gradu postavili protivnici ustoličenja.

Helikopter se nešto posle 8 časova spustio na livadu ispred manastira, gde je potom Joanikije ustoličen na tronu Svetog Petra.

Kako prenose crnogorski mediji, iz Vlade nezvanično rečeno da je korišćen vojni helikopter zbog toga što je savremeniji, brži i bezbedniji od helikoptera kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 
 

Prostor ispred manastira obezbeđivali su pripadnici Protivterorističke jedinice policije (PTJ) naoružani dugim cevima. Oni su telima i pancir-ćebetom štitili Joanikija i Porfirija prilikom ulaska u manastir koji je bio okružen kordonom policije.

 

mitropolit Joanikije
Foto: Tanjug

Prema navodima medija u Crnoj Gori, koordinator službi bezbednosti Dritan Abazović, njegovi savetnici, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin iz kabineta potpredsednika komandovali su akcijom.

Iz Uprave policije je saopšteno da je zbog incidenata na Cetinju privedeno 14 osoba, da su dve uhapšene, da je povređeno sedam policajaca i najmanje 30 demonstranata. Prema podacima iz Hitne medicinske pomoći na Cetinju, ukupno je pregledano 60 osoba od 4. septembra u 16 časova do juče u 12 časova.

Policiji za juče nije bilo prijavljeno nijedno javno okupljanje na Cetinju, kao ni dan ranije kada je takođe bilo okupljanja.

Veljović je uhapšen nešto pre 9 časova, nakon što je nasrnuo na svoje doskorašnje kolege iz policije.

Njegov napad zabeležile su kamere, a snimak je na Tviteru objavio Abazović. Abazović tvrdi i da je to prva situacija u kojoj je policija reagovala, a da je do tada 30 sati pružan pasivni otpor.

 

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović čestitao je pripadnicima Uprave policije na "profesionalno odrađenom poslu, iskazanoj trpeljivosti i srazmernoj upotrebi sile".

- Obećali smo poštovanje ustavnih prava svih građana Crne Gore. To smo i ostvarili - rekao je Sekulović, objavio je MUP na Tviteru.

 

 

 Izvor:srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano