Novi incidenti u Budvi: Tuča u opštini
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

BUDVA - Incidenti u Budvi počeli su pošto je prekršen dogovor da nijedna od "dvije vlasti" ne ulazi u zgradu opštine. Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je odbornička većina DPS i Crnogorske imenovala za v.d. predsjednika opštine i Skupštine, jutros su došli u zgradu opštine. Potom su uslijedili i fizički obračuni, a u Budvu su stigle jake snage policije.

Ovim je prekršen ključni dogovor za odvijanje dijaloga predstavnika parlamentarnih partija na rješavanju političke krize i smirivanju tenzija u gradu, prenose podgoričke Vijesti.

Odbornici Demokrata potom su probili kordon koji je napravilo privatno obezbjeđenje.

Kako je objavio In4s, predsjednik opštine Marko Carević je u svom kabinetu, dok je Snežana Kuč u hodniku ispred njega.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević ušao je u svoj kabinet i sjeo u svoju fotelju. Vladimir Bulatović, kojeg je nedavno nova opštinska većina izabrala za vršioca dužnosti predsjednika opštine je Careviću rekao da napusti kabinet što je ovaj odbio, prenose Vijesti.

Šef Carevićevog kabineta Nikola Jovanović skinuo je sa vrata tablu koju je postavio Bulatović, a na kojoj je pisalo da je Bulatović predsjednik opštine Budva.

Podsjetimo, preduslov dijaloga da niko od čelnika "dvije vlasti" - Marko Carević i Krsto Radović sa jedne i Bulatović i Kuč sa druge, ne dolaze u opštinu dok traje dijalog.

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbjeđenje, koje je angažovao lider Crnogorske Vladimir Bulatović, izađe iz zgrade opštine.

Nastavak dijaloga, koji je započet u petak i trajao cijeloga dana, bio je zakazan za danas u zgradi Akademije znanja.

U petak je "Službeni list Crne Gore" objavio odluke sa paralelne sjednice održane 11. juna u TN "Slovenska plaza", na kojoj su 17 odbornika smijenili gradonačelnika i šefa parlamenta Marka Carevića i Krsta Radovića, te imenovali za vršioce dužnosti Bulatovića i Kuč.

Protiv direktora "Službenog" lista Radović i sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić podnijeli su krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je objavio nepečatirane odluke.

 

Probijanje kordona u SO Budva (Kompletan snimak)

www.vijesti.me

Izvor Nezavisne Novine

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano