NOVI SOJ KORONE JE SKROZ DRUGAČIJI OD SVEGA ŠTO SMO VIDELI: Doktorka otkriva šta je bio ALARM - 1 simptom je KLJUČAN!

Doktorka iz Južne Afrike koja je prva upozorila na novi soj korone, otkriva koji simptomi su joj bili znak za alarm!

Naime, u njoj je probudilo sumnju kada je u njenu ordinaciju početkom meseca došlo četvoro pacijenata koji su prijavili ekstreman umor, kao i šestogodišnje dete sa ubrzanim pulsom. Niko od njih nije imao gubitak čula ukusa ili mirisa.

"Simptomi su bili drugačiji od svega sa čim sam se srela ranije, ali su bili blagi", kaže dr Kece.

Nešto kasnije, 18. novembra, četiri plana porodice dobili su rezultate testiranja na kovid i ispostavilo se da su zaraženi, a imali su veoma izražen umor. Tada je obavestila državni savetodavni Odbor za vakcinaciju.

Ona kaže da je do sada oko dvadesetak njenih pacijenata zaraženo koronom prijavilo simptome karakteristične za novi soj, omikron. To su uglavnom zdravi muškarci koji kažu da su "užasno umorni", a više od polovine ih je nevakcinisano.

"Imali smo jedan veoma interesantan slučaj, dete od šest godina, koje je imalo temperaturu i veoma ubrzan puls. Razmišljala sam da li da je zadržim u bolnici, ali dva dana kasnije je bila mnogo bolje", kaže dr Kece.

Ona je istakla da su svi njeni pacijenti zaraženi novim sojem bili zdravi u smislu da nisu imali drugih bolesti, ali da ne zna kako bi omikron mogao da utiče na ljude sa komorbiditetima.

"Ono što treba da nas brine je infekcija novim sojem starijih ljudi, nevakcinisanih, kod kojih bi moglo da dođe do teže kliničke slike", kaže ona.

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano