Novi zakoni o motornim vozilima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vlada BiH pripremila je veliki broj propisa i promena u zakonu o vlasnicima motornih vozila. Ovi zakoni odnosiće se isključivo na vlasnike.

            Kako su pravna akta i zakoni teška za razumevanje, više o ovoj temi nam je rekao i pojasnio Doktor prava Rajko Zaponjak.

            Kako Dr Zaponjak tvrdi, osnovni model ovog zakona baziran je na tome da se vlasnici motornih vozila odrede prema vozilu. Pošto nije imao vremena da nam objasni za sve zakone, koji se možda već krajem godine nađu na snazi, on nam je objasnio samo za par komada.

            Dr Zaponjak kaže, da ukoliko ovaj zakon stupi na snagu vlasnici će se morati pridržavati, a kazne bi bile rigorozne. Tako da vlasnici terenaca, kako gradskih tako i običnih, i vlasnici džipova moraju biti muškarci, nije važno kojih godina starosti dokle god imaju preko 190cm i preko 100kg telesne mase. Takođe on navodi da ti vlasnici moraju imati dugu bradu, a ako nemaju bradu onda moraju biti ošišani do glave ili izbrijane glave. Ono što će se podrazumevati jeste da moraju imati bar jednu celu ruku istetoviranu ili par manjih tetovaža.

            Dr Zaponjak dalje tumači nacrt ovog zakona, objašnjavajući, motorna vozila model Golf 5 i Golf 6 moći će da voze samo lica u starosnoj dobi između 17 i 30 godina. Takođe ova lica moraju imati na glavi frizuru koja se sastoji od jedne jednine ćube zalizane na stranu.

            Dalje tumači, da motorna vozila marke Mercedes i BMW mogu voziti lica iz dve grupe. Starija grupa, u koju spadju svi preko 50 godina starosti i nemaju nikakvog radnog iskustva, ali imaju firmu ili kompaniju. Mlađa grupa, lica mlađa do 25 godina starosti, pod uslovom da im jedan ili oba rodtelja rade u zdravstvu ili da su im roditelji visoko kotirani u nekoj od državnih institucija

            Dr Zaponjak takođe kaže da se licima koja poseduju auto modela Golf 2, Yugo i Stojadin (128) neće oduzimati vozila dokle god su vlasnici stariji od 55 godina. Tim licima biće izričito naređeno zakonom da svaki dan moraju, najmanje petorici osoba da potvrde da su to najbolji automobili i da je sve staro bolje nego ovo sadašnje što drugi imaju.

            O motorima Dr Zaponjak kaže da postoje ublažene mere, tako da će motore manje kubikaže moći da voze samo maloletna lica, i to samo ukoliko im je auspuh neispravan i što većom brzinom. Motore sa većom kubikažom moći će da voze sva lica mlađa od 30 godina, uz uslov gde god da odlaze i u koje god prostorije da ulaze, moraju sa sobom da nose kacigu.

            Dr Rajko Zaponjak nam se nakon ovoga zahvalio i vratio se online nastavi.

NAPOMENA: Sve u uvom tekstu je izmišljeno, nema nikakve veze sa istinom. Dr Rajko Zaponjak je izmišljena ličnost, i svaka sličnost sa stvarnom osobom je slučajna. Članak je plod dokolice i mašte autora.  

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
апр 19, 2022, 10:54 пре подне - Jole
мар 29, 2021, 6:57 пре подне - Luna
јан 2, 2021, 7:06 пре подне - china93
јул 26, 2020, 5:49 по подне - china93
јул 18, 2020, 3:01 по подне - china93