NOVO PRAVILO! Od danas ne možete ući u Njemačku bez ovoga:

Ako ulazite u Njemačku iz inostranstva i ako ste boravili u rizičnom području posljednjih 10 dana prije ulaska u Njemačku, obavezni ste ostati u karanteni 10 dana nakon ulaska u zemlju.

 

Kako bi zdravstveni zavodi bili u stanju kontrolirati poštivanje karantene i preduvjete za izuzimanje od obveze karantene u skladu sa zakonodavstvom Saveznih pokrajina morate ispuniti Digitalnu prijavu ulaska u Njemačku. Vaši podaci o putovanju i podaci za kontakt bit će proslijeđeni zdravstvenom zavodu koji je nadležan za Vaše mjesto boravka kako bi isti mogao stupiti u kontakt s Vama.

 

U sljedećim slučajevima ne morate ispunjavati Digitalnu prijavu ulaska u Njemačku:

 

• ako ste samo proputovali kroz rizično područje i niste se nigdje zadržavali,

• ako ulazite u Saveznu Republiku Njemačku samo zbog tranzita kroz zemlju,

• ako ste u okviru graničnog prometa sa susjednim zemljama boravili kraće od 24 sata u nekom rizičnom području ili ulazite u Saveznu Republiku Njemačku na maksimalno 24 sata ili

• ako iz poslovnih razloga ulazite u Saveznu Republiku Njemačku kako biste ste prekogranično prevozili osobe ili robu cestovnim, željezničkim, brodskim ili zračnim putem.

 

Daljnje informacije o trenutnim zahtjevima za ulazak u Njemačku u vezi s pandemijom COVID-19 i primjenjivim izuzećima od obveze karantene mogu se naći na web mjestima odgovarajuće savezne države. Odgovore na najčešće postavljana pitanja o novoj digitalnoj prijavi ulaska u Njemačku možete naći na internetskoj stranici Saveznog ministarstva zdravstva.

 

 

 

Molimo provjerite jeste li posljednjih 10 dana boravili u nekom od navedenih rizičnih područja i odaberite ona u kojima ste bili.Digitalna prijava ulaska u zemlju

njemacka-posao.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor:
Najpopularnije
јун 5, 2020, 12:01 по подне - вук