OD ČEGA JE UMRO Mirko Babić, čuveni Dragojlo iz serije "Selo gori, a baba se češlja"?

Glumac Mirko Babić umro je u 72. godni, a pre četiri godine čuveni glumac se lečio od karcinoma grla.

 Tek sam sinoć saznala. Šokirana sam. Nisam znala da je Mirko bolestan jer smo snimali pre dva meseca. Posebno ga cenim kao čoveka i kolegu i jedva čekam da se oporavi. Mi smo stara ekipa i kao familija smo. Ovim putem bih mu pružila veliku podršku i da nam što pre ozdravi naš Dragojlo! - rekla je tada glumica LJiljana Stjepanović.

 

- Primetio sam izvesne promene i o tome razgovarao sa njim i njegovom ćerkom Tamarom. Uveravao me je da se redovno kontroliše i da je sve u redu. Vest o njegovoj bolesti me je uzdrmala. Mirko mi je više od kolege - mi smo kao braća. Još od filma „Na putu za Katangu“, čiji sam scenarista a koji je režirao Živojin Pavlović, Mirko je igrao gotovo u svakom mom projektu. To je veliki čovek čija dobrota i odanost prevazilaze kosmičke granice. Pošto ga odlično znam - siguran sam da će pobediti bolest i da će kao Dragojlo nastaviti da pleni srca i duše gledalaca. Nemojte da se ljutite - ali, ne pada mi na pamet da ga menjam - čekam mog Dragojla ispred kamere - govorio je Radoš Bajić kada je saznao za Mirkovu bolest.

Foto: V. Danilov

 

Podsetimo, danas je Radoš Bajić, u čijoj je seriji "Selo gori, a baba se češlja" Mirko igrao čuvenog Dragojla, saopštio tužne vesti.

- Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo…

Ono po čemu je Mirko Babić bio poznat širokim narodnim masama svakako je uloga domaćoj seriji "Selo gori a baba se češlja", u kojoj je Mirko igrao Dragojla.

Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i : " Stići pre svitanja ", " Vruć vetar " ( uloga sudskog izvršitelja ), " Dr " iz 1984. godine ( uloga dr Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila poverena i Branislavu Lečiću ), " Kraj dinastije Obrenović " ( uloga majora Milosava Živanovića ), " Moj rođak sa sela " ( uloga Marka ), " Ravna gora " ( uloga Obrada ) i mnoge druge.

izvor: novosti.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: