OD ČEGA JE ZAPRAVO PREMINULA PORODILJA (27)? Imala 3 negativna testa!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Porodilja (27) koja je jutros preminula, dan nakon što je rodila sina koji je takođe umro, nije bila pozitivna na korona virus. Od čega je umrla znaće se posle obdukcije...

Porodilja (27) koja je rano jutros preminula nakon što je danima bila priključena na respirator zbog pogoršanja funkcije pluća izdahnula je samo dan nakon što je rodila sina koji je ubrzo nakon toga preminuo...

Lekari Kliničkog centra nedeljama su vodili bitku za život porodilje koja je pod sumnjom na infekciju Covid 19 primljena u KC ali nije bila pozitivna na koronu, što su potvrdili i lekari i njena porodica.

"Jutros u 8.55 lekari Kliničkog centra izgubili su višenedeljnu bitku za život trudnice (27), koja je pod sumnjom na infekciju Covid-19 primljena u KC, njeno stanje se od prijema pogoršavalo tako da je u jednom trenutku zahtevala mehanički ventilaciju", kaže za "Blic" direktor Klinike za anesteziju i reanimaciju prof.dr Radmilo Janković.

Kako objašnjava dr Janković, porodilja je poslednjih nedelju dana bila u intenzivnoj nezi gde su ona i beba bile na 24-časovnom monitoringu, praćena od strane akušera i intezivista.

"Kolegijum lekara GAK-a juče je doneo odluku da je, zbog pogoršanja stanja ploda, neophodno uraditi carski rez. Nažalost posle porođaja carskim rezom, beba je doživela srčani zastoj i uprkos dugotrajnoj reanimaciji ona je preminula. Stanje majke je i pre samog porođaja bilo kritično, sem pogoršanja gasne razmene, bolest je dobila i sistemski karakter i nažalost jutros u 8.55 lekari su izgubili bitku za njen život", rekao je dr Janković i dodao da "ovim putem želi da izrazi saučešće porodici".

Porodica preminule porodilje tvrdi da je porodilja čak tri puta bila negativna na koronu.

"Ne znamo šta je, tri puta je testirana na koronu i tri puta je bila negativna", rekao je jedan rođak za "Blic".

I porodiljin muž kaže da su se čuvali od korone i da njegova supruga nije bila pozitivna na virus.

"Čuvali smo se od korone, pazili smo sve vreme da se slučajno ne razboli, ali dogodilo se iako su testovi bili negativni", rekao je on.

Direktor bolnice potvrdio je da kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.

Član Kriznog štaba Predrag Kon se osvrnuo na tragediju u Nišu gde su preminuli trudnica i njena beba.

"Ovo je tragedija koja izaziva žaljenje i pogađa, ali i opominje. Ni trudnice nisu pošteđene, nijedna grupa stanovništva nije pošteđena. Imamo ozbiljnu opomenu da o tome razmišljamo. Imamo tri trudnice od kojih je jedna završila tragično", rekao je on.

Dodatnu zabunu unosi i najava lekara da će telo biti poslatu na obdukciju iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno izjavio da se u Srbiji poštuju preporuke SZO, prema kojima se nad preminulima od kovida ne vrše obdukcije.

IZVOR: MONDO

trudnica-kovid-kovid-bolnica-kovid19- crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano