ODSEKAO KOBRI GLAVU, A ONA GA POSLE 20 MINUTA UGRIZLA I UBILA! Hteo da je pojede, ali mu se smrtonosna zmija OSVETILA

Ovo slobodno možemo da svrstamo u rubriku - verovali ili ne, jer kolike su šanse da kuvara ugrize odsečena glava kobre dok njeno telo priprema za večeru?!

To se dogodilo pre nekoliko godina poznatom kuvaru Peng Fanu dok je pripremao jelo koje se inače poslednjih godina retko sprema u azijskim domovima - supu od kobre. O ovom događaju se priča i dan danas. Fanu je kobri tokom spremanja ovog jela odsekao glavu, ali, kada je posle 20 minuta rešio da je baci u kantu za smeće, ta glava ga je ugrizla.Glava kobre je ispustila u njegov krvotok jak otrov, pa je nesrećni Peng preminuo pre nego što je stigao u bolnicu.

Na pitanje - kako je ovo moguće - odgovorio je stručnjak Jang Hong-Čang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija. On tvrdi da svi reptili mogu da funkcionišu do sat vremena nakon što izgube deo tela, ili čak, kao u ovom slučaju, celo telo.

"Sasvim je moguće da je glava još funkcionisala i da je ugrizla kuvara za ruku. Iako je zmija bila mrtva, refleksi su još radili. To znači da zmije mogu da ugrizu i ubrizgaju otrov čak i nakon što im se odseče glava", objasnio je Hong-Čang i dodao da je ovo bio veoma neobičan slučaj.

Treba podsetiti da otrov koji ispuštaju kobre izaziva gušenje i paralizu, a ako dospe samo u oči osoba odmah oslepi. Upravo zato, rukovanje ovim opasnim reptilima ne savetuje se neiskusnim pojedincima. 

Setimo se samo Bernarda Alvareza (62), poznatog hvatača najopasnijih zmija sa Filipina, koji je tvrdio da je imun na njihov otrov. On je  umro je na licu mesta kada ga je kobra ujela za jezik nakon što je navodno pokušao da je poljubi.

Alvarez je samo nekoliko trenutaka pre smrti uhvatio jednu od najotrovnijih vrsta kobre koja se našla u naseljenom mestu 9. jula. Oko hvatača zmija se tada našla publika koja ga je bodrila i tapšala mu. Dok je, ponesem atmosferom, pokazivao zmiju oduševljenim ljudima, dozvolio je da mu se približi licu dok se pravio kao da je ljubi u usta. Međutim, nije računao na brzi napad jedne od najotrovnijih zmija na svetu, koja je u trenutku "jurnula" ka njegovim ustima i ugrizla ga za jezik! Šokiran, Alvarez je zavrištao od bola a onda se srušio na zemlju i ubrzo umro.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: