Oglasio se Lukas: Ako izvršitelji opet dođu skočiću sa terase

Folk zvijezda Aca Lukas (52) danas je doživio veliku neprijatnost kada su mu izvršitelji došli do stana na Voždovcu, kako bi naplatili navodno dugovanje koje ima prema Dejanu Popoviću Tigru. Lukasu je usljed stresa koji je doživio pozlilo, te je reagovala Hitna pomoć.

Novinari "Telegrafa" došli su kod Lukasa u njegov dom i on im je ispričao šta se desilo.

Acu su zatekli u vidno lošem zdravstvenom stanju, ležao je u kevetu, dok je sa njim bila njegova advokatica Jovana Ralević. Na samom početku razgovora, Lukas je objasnio kako je došlo do izvršenja i kakvu je, po njegovim tvrdnjama, malverzaciju izvršio Dejan Popović.

"Pre pet, šest godina sam uzeo pare na kamatu od zelenaša, naravno Dejana Popovića Tigra, on je poznat svima kao zelenaš. Uzeo sam 40.000 evra, potpisao da mu vratim 80.000 evra. To svi znaju, to nije nikakva tajna, da sam ja kockao, trošio pare i vraćao. Ja sam potpisao to i vratio mu 80.000 evra za deset meseci. Pošto smo bili u dobrim odnosima i znali smo se, nisam uzeo papir koji sam potpisao za dug kada sam mu vratio pare, jednostavno sam zaboravio. Ni na kraj pameti. Posle dve, tri godine, kada smo zbog nekog drugog slučaja zahladili odnose i prestali da se družimo, on je taj papir aktivirao i tužio me i dobio me, jer ima potpis. Čovek je estradni magarac, on voli da se druži sa estradom, i kada sam ja prestao da se družim sa njim, njemu je bilo krivo i to je aktivirao. Tužio me je za 80.000 evra, iako sam ja uzeo 40.000. Morao sam da potpišem papir na 80, jer on ne sme zakonski da ima papir da mi je dao pare na kamatu", počeo je Aca i dodao:

"Imao je na suđenju i lažnog svedoka, meni nisu ni stizali pozivi, u svakom slučaju on je aktivirao te izvršitelje i oni sad tu mene maltretiraju. Da dam ono što sam vratio. Pokušavam na sve pravne načine da vidim kako mogu da se iskobeljam iz toga, jer neću da mu dam ono što sam mu već vratio. Za to postoje brojni svedoci, ali ja nisam uzeo papir koji sam potpisao nazad, kada sam mu vratio pare", pokušao je da ispriča Aca kako ga je Dejan dobio na sudu.

Onda je njegova pravna zastupnica Jovana Ralević objasnila problem:

"Aci je onemogućeno da učestvuje u postupku, jer nije primao pozive zbog promene adrese, na staru adresu su mu stizali pozivi. Bez njegovog znanja je doneto rešenje o izvršenju. Samim tim nije uložio prigovor. Nakon ovoga, podnećemo krivičnu prijavu za zelenašenje", rekla je Ralevićeva.

"Ovo sudstvo pospešuje zelenašenje, a ovi izvršitejli se ponašaju kao uterivači dugova iz 90-ih, gori su od tih uterivača. Ne znam kojim ću putem ovo da sprečim, ali meni neće niko uizeti ono što je moje. Sve dugove koje imam, ja ih vraćam, kao normalan čovek. A ono što sam već vratio da ponovo plaćam, to ne dolazi u obzir, to se neće desiti", dodao je Lukas.

Folkeru je pozlilo usljed rasprave sa izvršiteljima i počeo je da osjeća srčanu tegobu, zbog čega je pozvao Hitnu pomoć.

"Pozlilo mi je ovde, morao sam da zovem Hitnu pomoć, pritisak mi je bio preko 200, u svakom slučaju EKG mi je bio loš i jak napad sam dobio. Iz prostog razloga zato što sam u pravu, ja ne mogu da verujem da ne postoji pravni lek za ovakve stvari. Ja sam imao problem zato što putujem zbog posla i nisam dobijao pozive za sud, nisam imao pojma da imam suđenje. Živeo sam na jednoj adresi, a pozivi su i dalje stizali na staru adresu. Niko nije primao poštu", rekao je Aca.

"Sada će da zakažu novo izvršenje. Ako se to desi, ja ću da skočim sa terase! Ja neću dati pare koje nisam dužan! Ja se ne plašim ni njega ni njegovih zelenaša. Pre četiri godine je dao 5.000 evra klincima u Zemunu da me prebiju sa bejzbol palicama. Ali su momci uzeli kaparu 2.500 evra i doneli meni, jer me znaju i neće to da urade. Ne bojim se takvih klošara i lažnih kriminalaca i recite mu slobodno da mi ništa ne može. Niti se bojim njega ni njegovog tutora, a on zna ko je njegov tutor. Podneću sad krivične prijave zato što su zelenaši, kamataši i zato što su uništili mnoge ljude, mene ne mogu da unište i neće me uništiti", zaključio je Lukas.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: