OGLASIO SE MINISTAR STEFANOVIĆ! Nakon brutalnih scena nasilja na protestima, DRŽAVA IMA JASNU PORUKU
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Apeli nisu uslišeni, rekao je ministar i dodao da je jedan deo demonstranata nasilno pokušao da uđe u Skupštinu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su se sinoć ispred Skupštine dešavale brutalne scene nasilja i da je policija morala da reaguje kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu. 

-Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupstini i inventara, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se baca kamenje - rekao je Stefanović koji se uključio direktno u program TV Prve. 

On je naveo da je bilo manje demonstranata nego u četvrtak uveče za oko 30 odsto i da ih je bilo između 3.000 i 3.200, ali da je situacija potpuno drugačija. 

Apeli nisu uslišeni, rekao je ministar i dodao da je jedan deo demonstranata nasilno pokušao da uđe u Skupštinu, da gađaju kamenicama policajce.

Upozorio je da će svako ko se bavi nasiljem dobiti odgovor države i da su ove scene za svaku osudu i da policija trpi veliko nasilje, ali da reaguje pravovremeno i ispravno. 

Kaže i da im "skida kapu dole" i da postuje sve ono što rade, kako izdržavaju teške napade. 

Podsetimo, tokom sinoćnjeg protesta uhapšeni su i dva strana državljanina. Jedan muškarac iz Tunisa i jedan iz Velike Britanije. Reč je o Dkhili Samiju, državljaninu Tunisa i Džejmsu Dejvid Makmilana, državljaninu Velike Britanije. 

Tokom sinoćnjeg protesta zbog bacanja kamenica, baklji i flaša kako na policiju, tako i na zgradu parlamenta je privedeno više od 70 ljudi.

IZVOR: SRBIJA DANAS

Nebojša Stefanović

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano