OGLASIO SE OTAC MALOLETNIKA OKRIVLJENOG ZA IZAZIVANJE POMORSKE NESREĆE U BUDVI: Moj sin imao dozvolu, nije jedini krivac!

Porodica maloletnog M. S. iz Beograda podnela je kotorskom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog iznošenja informacija iz sudskog procesa koji je zatvoren za javnost, a vezano za pomorsku nesreću prošlog leta u budvanskom akvatorijumu u kojoj je život izgubila Maja Šljivančanin.

U tužilaštvu je potvrđeno da su pravni zastupnici porodice maloletnika podneli krivičnu prijavu zbog iznošenja tajnih podataka u medijima, čime je, kako tvrde iz te familije, ugrožen sudski proces i njihov sin unapred označen jedinim krivcem za pomorsku nesreću.

Tužilaštvu je dostavljen i obimni materijal od više desetina tekstova koje su proteklih godinu izlazili u crnogorskim i srpskim medijima.

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu kojom je maloletni M. S. bio osuđen na meru nadozora od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje kotorskom Osnovom sudu. Pomorska nesreća dogodila se 11. jula prošle godine u moru između ostrva Sveti Nikola i plaže Jaz, kada je došlo do sudara morotnog čamca sa kabinom kojim je upravljalo M. S. i barke na kojoj je bila stradala Šljivačnanin, a kojom je upravljao Vladimir Stanišić.

Pravni zastupnici porodice okrivljenog odmah nakon nesreće podneli su krivičnu prijavu kotorskom Osnovnom tužilaštvu protiv Stanišića, tvrdeći da i on snosi krivicu za nesreću.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: