OLIMPIJADA DO SADA ODGOĐENA TRI PUTA
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

OLIMPIJADA DO SADA ODGOĐENA TRI PUTA

Ove godine prvi put otkazana u miru.

Olmpijske igre u Tokiju su odgođene zbog pandemije korona virusa.

 

Olimpijske igre, 32. po redu, trebale su se održati od 24. jula do 9. avgusta, ali zbog korona virusa, s kojim se bori čitav svijet, su pomjerene, a krajnji novi datum održavanja je ljeto 2021. godine.

Olimpijada u tokiju odgodjena crni bombarderIzvor : Google

 

Premijer Japana Shinzo Abe  razgovarao je sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomasom Bachom i zaključili su da je nemoguće održati Olimpijske igre u Tokiju ove godine te su donijeli odluku da se Igre odgađaju.

 

Ubrzo nakon toga i Međunarodni olimpijski komitet je zvanično objavio da se Igre odgađaju.

 

Ova odluka je sasvim očekivana s obzirom na to da se sportisti ne mogu spremati na uobičajen način za takmičenje, a takođe nisu poznata ni imena mnogih učesnika, jer su kvalifikacioni turniri u raznim sportovima otkazani zbog korona virusa.

 

Takođe, Olimpijski komiteti Kanade i Australije su već ranije objavili kako neće slati svoje sportiste na igre ukoliko one budu održane ovog ljeta.

 

Osim Olimpijskih igara odgođene su i 16. Paraolimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju od 25. avgusta do 6. septembra.

 

Ovo je prvi put u istoriji da se Olimpijske igre otkazuju u periodu mira. Do sada su otkazivane tri puta – 1916. zbog Prvog svjetskog rata, a 1940. i 1944. zbog Drugog svjetskog rata.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano