On je policajac "heroj Novog Sada" koji je tukao autističnog mladića
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Policajac za kog je ustanovljeno da je tukao devetnaestogodišnjeg mladića sa autizmom 8. jula u Novom Sadu je Slobodan Drmanac (35), bivši načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad. Mada je policija zvanično saopštila da je zbog nasilničkog ponašanja podneta krivična prijava "protiv S. D.", fejsbuk grupa "Protiv diktature i sistema Novi Sad" je već otkrila pun identitet počinioca i obelodanila ga javnosti.

- Od "nepoznatih lica" koja su učestvovala u brutalnom prebijanju mladića sa autizmom do krivične prijave konkretnom akteru! Od hrabrog inspektora kojeg nagrađuje gradonačelnik do procesuiranog! "Protiv diktature i sistema Novi Sad" od Javnog tužilaštva i Policijske uprave zahteva odgovornost za sve koji su u brutalnom napadu učestvovali, kao i za njihove nadređene! U napadu nije učestvovao samo Slobodan Drmanac, ima ih još - navodi se na ovoj Fejsbuk stranici, gde je i pozvano na protest:

Protiv diktature i sistema Novi Sad

Još samo dva dana! Juče na Protestu protiv političke represije, isp... red policijske stanice na Detelinari, javnom tužiocu zaduženom za slučaj prebijanja dečaka s autizmom za vreme prošlonedeljnih protesta dali smo TRI dana da se oglasi!

- Svi ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Sutjeskoj 3 u ponedeljak. 20. jula u 19 sati po odgovore! - jasna je poruka na Fejsbuku.

Inače, Drmanac je pre pet godina, proglašen "herojem Novog Sada", jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša nu Novom naselju, zbog čega mu je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, upriličio i svečani prijem u Gradskoj kući. Vučević je tada čestitajući Drmancu istakao "da je on primer kakvog policajca Novi Sad želi"

Tadašnji inspektor Drmanac, koji je kasnije unapređen u načelnika, rekao je na prijemu “da je samo radio svoj posao”.

- Pre svega mi je bila bitna bezbednost građana koji su se tu zatekli, a zatim i moja. Nisam puno razmišljao, samo sam radio svoj posao. Kod sebe sam imao službeni pištolj i lisice, a osumnjičeni se nije opirao, tako da sam uspeo da ga lišim slobode - izjavio je tada Drmanac.

Sada, pet godina kasnije, protiv Drmanca je podignuta krivična prijava jer je brutalno tukao mladića sa autizmom u Novom Sadu, a za sada nije poznato da li će zbog toga pretpreti još kakvu sankciju.

 

 

Izvor: direktno.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano