Ostao živ: Amerikanca progutao kit, pa ga ispljunuo

Amerikanac Majkl Pekard (Michael Packard), veteran i ronilac, nalazio na dubini od 10 metara kada ga je progutao grbavi kit.

Pekard je proveo gotovo minutu u grbavom kitu. Kaže da mu je prva pomisao bila kako ga je uhvatila velika bijela psina: "Pomislio sam, to je to, umrijet ću".

Prošao bez težih povreda

Kako je za WBZ-TV rekao, razmišljao je samo o svojim sinovima, koji imaju 12 i 15 godina, ali je ubrzo shvatio da ne osjeća „ajkuline“ zube ni bilo kakve bolove.

- Tada sam shvatio, bože, ja sam u ustima kita koji me pokušava progutati – rekao je Pekard.

Počeo se komešati i osjetio je da kit u neugodi maše glavom. Nakon 40-ak sekundi, ispljunuo ga je natrag u ocean.

Objasnio je kako nije mogao vjerovati da je izašao živ iz te situacije. Pekardov kolega, vidio je špricanje vode kada je kit izašao na površinu i izbacio Packarda. Izbavio ga je iz mora i odvezao u bolnicu, gdje su mu doktori ustanovili oštećenja mekanog tkiva na nozi, ali se sada dobro osjeća.

Kitovi nisu agresivne životinje

Stručnjaci smatraju da je kit vjerojatno bio mlad i da je slučajno progutao Pekarda dok je lovio male ribe.

- Sudeći po onome što se dogodilo, to je sigurno bila greška od strane grbavog kita - komentirala je Jooke Robins iz Centra za obalne studije u Provinstaunu.

Rekla je da kitovi nisu agresivne životinje, posebno prema ljudima. Dodala je da nikad nije čula da se ovakvo nešto dogodilo i da se puno stvari trebalo poklopiti da se nađete na putu kita koji traži hranu.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: