Ostavio doktore u šoku: Težak oblik raka pluća izliječio medom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Govori se da je rak neizlječiva bolest kojoj je jedini privremeni lijek hemoterapija, ali taj metod će više uništiti vas nego bolest.

Ipak, ljudi u svijetu uspijevaju da se bez većih problema, korištenjem prirode i prirodnih lijekova izliječe od raka.

Neki su to uspjeli da izvedu mrkvom, drugi kanabisom, treći kurkumom, pa sodom bikarbonom, a najbolje rješenje je med.

Anti Krešiću iz Zagreba je prije 13 godina dijagnostikovan vrlo težak oblik karcinoma – rak pluća i rečeno mu je da neće živjeti još dugo. Ipak, uz pomoć meda i ljekovitog bilja, Krešić je u potpunosti izliječio rak, a danas je potpuno zdrav i bavi se pčelarstvom.

Iz bolnice je otpušten u aprilu, a već do ljeta se potpuno oporavio. Kada je za par mjeseci otišao u Zagreb na kontrolu, ljekari nisu mogli da vjeruju da je još uvijek živ.

Oni su mu poručili da nastavi sa svojim terapijama, a njegova krvna slika je ubrzo izgledala kao da uopšte nije imao zdravstvenih problema.

Zdrav i u punoj snazi, Krešić dijeli svoja iskustva sa ljudima iz cijelog svijeta, smatrajući to svojom ljudskom dužnosti.

Med je u narodnoj medicini poznat već vijekovima, a zahvaljujući svom sastavu, od iskona se smatra svetom hranom i jednim od najvažnijih prirodnih lijekova.

U Tutankamonovoj grobnici su pronađene posude sa jestivim medom koje su stare preko 3.000 godina. Grci i Rimljani su ga za vrijeme ratova koristili za jačanje organizma i zacjeljivanje rana. Ipak, dugo su ga u istoriji koristili samo oni iz bogatog sloja društva jer je bio veoma skup.

Krešić nije jedini koji je posvjedočio da ova zlatna gusta tečnost može da izliječi rak u potpunosti ako se ukombinuje sa začinima poput borovih iglica, đumbira ili drugih biljaka. Jedna Bosanka je izliječila rak medom i đumbirom i objavila svoj recept u nadi da će pomoći još nekome.

Ona je imala rak endokrinih žlijezda i održavali su je na aparatima 20 dana. Ona je počela da koristi recept i nakon samo nekoliko dana se potpuno oporavila bez upotrebe hemoterapije, operacija ili bilo kakvih drugih lijekova.

Recept koji je ona poslala je sljedeći:

Dva veća korjena đumbira se usitne uz pomoć sjeckalice. Nakon toga, usitnjeni đumbir se pomiješa sa pola kilograma meda. Ova žena je također napomenula da med mora da bude domaći, te da ga kupujete iz provjerenih izvora.

Ovako pripremljen med se stavi u tegle i konzumira 3-4 puta na dan, jedna supena kašika. Važno je da se koristi drvena ili plastična kašika, a nikako metalna. Prvi efekti će se pojaviti već nakon 4 dana.

Pri liječenju od raka je veoma važno ostati pozitivan i ne odustajati ma šta god vam ljekari govorili.

Izvor: Webtribune.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano