OTKRIVAMO: TAJNA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI KOJA JE ČUVANA 30 GODINA
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Slobodan Milošević bio je smrtno zaljubljen u jednu našu popularnu glumicu, s kojom je proveo vikend u vili nadomak Smedereva. Zahvaljujući njoj, raskrinkana je zavera čiji je cilj bilo rušenje Miloševića i zaplenjena su dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije, otkrivaju službena beleška obaveštajnih službi (pogledajte okvir) do koje je došao Srpski telegraf i saznanja ljudi u tim službama.

Prema izveštaju koji su podneli operativci, Sloba je bukvalno izgubio glavu za glumicom S. S. (glumila u nekoliko popularnih filmova, kao i većem broju serija). Objašnjenje je bilo da ga je izgledom i ponašanjem neobično podsećala na njegovu suprugu Mirjanu Marković iz mlađih dana. Da sve ne ostane samo na sviđanju, pobrinuo se Ivan Stambolić, koji je bio Miloševićev politički mentor (kasnije i ljuti protivnik). Sve se događa u drugoj polovini osamdesetih godina. Beleška je pravljena 1988. godine, a izveštaj se odnosi na saznanja do kojih je operativac došao najverovatnije godinu dana ranije.

Šta se još događalo u vezi sa ovim ekskluzivnim saznanjem? Ko je prisluškivao Slobu? Ko je izdao nalog za praćenje? Gde se dogodio tajni susret? Šta je za to vreme radila Mira Marković?

Izvor> republika

784_sloba-foto05-profimedia-profimedia_f.jpg?1532282030

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano