Ovo je 10 najljepših gradova evrope
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Za Evropu se može slobodno reći da je jedan od najlepših kontinenata na planeti Zemlji. Prirodne lepote koje je sačinjavaju, raznovrsna zdanja, istorijske znamenitosti i savremene građevine čine je posebnom i neodoljivom. Svaki kutak ovog zemljinog carstva lep je na svoj način, međutim kao i svuda, tako i u Evropi postoje najatraktivnija i najposećenija mesta

Bavarska, Nemačka

Nalazi se u južnom delu Nemačke i predstavlja dom nekih od najlepših nemačkih gradova kao što su Nirnberg, Augzburg i Rozenhajm. Pored tipičnih srednjovekovnih gradova, Bavarska poseduje prelepe pejzaže u ruralnim oblastima, kao i neverovatne zamkove.

Bavarska Nemačka - Crni Bombarder Portal
Najlepša turistička destinacija u Nemačkoj

 

Kosta Brava, Španija

Obalski region na severoistoku Katalonije poseduje izuzetnu klimu kao i izvanredne plaže, pa je tako idealno turističko mesto, naročito leti. Za posetioce koje zanima nešto više od plaže, sunca i mora, Kosta Brava takođe poseduje i mesta koja su zadržala tradicionalni izgled i vrlo su primamljiva.

Crni Bombarder Portal | Kosta Brava, Španija
Gradovi na Kosta Bravi uporedo sa turizmom razvijaju zaštitu životne sredine

 

Prag, Češka

Prag se svrstava među najlepše i najočuvanije velike gradove Evrope. Ovaj grad poznat je po svom izvanrednom pivu, kao i kobasicama. Pogled na sjajnu arhitekturu koju Prag poseduje jednostavno oduzima dah.

Šekša, prag | Crni Bombarder Portal
Magičan Prag

 

Dubrovnik, Hrvatska

Za Dubrovnik se može reći da je grad prepun ljubavi u kome se već pri samom ulasku oseća pozitivna energija. Kada ga jednom posetite poželećete da mu se vratite bezbroj puta. Dubrovnik je grad sa dušom.

Crni Bombarder Portal | Dubrovnik, Hrvatska
Idealno mesto za ljubitelje plavog horizonta

 

Delta Dunava, Rumunija

Ovo je druga najveća rečna delta u Evropi, odmah posle delte reke Volge. Kaže se da je ovo jedno od najlepših evropskih mesta na planeti Zemlji. Delta Dunava krije predivan i nenarušen svet koji postoji od davnina i još uvek je podjednako očuvan kao nekada.

Crni Bombarder Portal | Delta Dunava u  Rumuniji
Tradicionalna jela, kuće i običaji ovo mesto čine savršenim za ljubitelje
ribolova i one koji traže miran odmor

 

 

Sveti Stefan, Crna Gora

Ostrvo Sveti Stefan smešten je na Jadranu i već dugi niz godina predstavlja srce crnogorskog turizma. Peščane plaže, sjajna mediteranska klima i izvanredan pogled upravo su ono što ga čini tako neodoljivim.

Crni Bombarder Portal | Sveti Stefan, Crna Gora
Dragulj Jadranskog mora

 

Meteori, Grčka

Meteori predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira i jedno od najlepših evropskih mesta. Smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, odmah posle Svete gore. Smešteni su na visokim stenama-stubovima i upravo taj neobičan položaj ovo mesto čini tako neverovatnim.

Crni Bombarder Portal | Meteori, grčka
Meteori se nalaze na spisku kulturne baštine UNESKO-a

 

 

Toskana, Italija

Toskana predstavlja jednu od 20 regija Italije i njeno najlepše ruralno područje. Poznata je po tradicionalnim vikendicama i palatama, a predivni pejzaži definitivno su nešto čime se stanovnici Toskane mogu pohvaliti.

Crni Bombarder Portal - Toskana
Toskana je poznata i po svojim izuzetnim vinima

 

Githorn, Holandija

Ovo je mali grad u holandskoj provinciji Overejsel. Ono što ga razlikuje od drugih gradova jeste to što u čitavom gradu nema nijednog puta, a kao prevozno sredstvo koristi se isključivo nečujni električni brodić. Takođe, postoje i biciklističke staze i uski putići za pešake.

Crni Bombarder Portal - Githorn, Holandija
Oaza mira i tišine, grad koji je poznat još i kao “Holandska Venecija”

 

Dvorci Loare, Francuska

Dolina reke Loare poznata je po dvorcima koji na njoj leže. Smatraju se jednim od najlepših i najraskošnijih dvoraca celog sveta zbog svoje fenomenalne arhitekture kao i seoskog francuskog pejzaža koji ih okružuje.

Crni Bombarder Portal - Dvorci Loare, Francuska
U ovom području nalazi se oko 300 dvoraca

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano