Ovo je pet zaključaka političkih lidera iz RS-a: Neće učestvovati u radu institucija BiH

Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović kazao je da je današnji sastanak posljedica veoma složene situacije poslije Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida.

"Danas smo imali sastanak u punom sazivu predsjednika svih parlamentarnih stranaka iz RS-a i imali veoma konstruktivnu raspravu, problematiku sagledanu iz svih uglova", kazao je.

Zaključci:

  • Politički predstavnici iz RS-a odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika i smatraju ga neprihvatljivim i ništavnim.

  • Smatraju da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama - Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara BiH.

  • Odbacuju svako nametanje na nivou BiH i ne postoji legalni visoki predstavnik jer nije izabran u skladu s procedurama i odbacujemo saradnju s njim

  • Na sastanku je bilo riječi i o drugim aktivnostima koje će biti u narednom periodu

  • Istaknuto je da se srpski predstavnici neće povući iz institucija BiH već za sada neće djelovati jer smatraju da za to nemaju uslove.

    Na konferenciji za medije politički predstavnici su istakli da je sastanak bio konkretan i korektan te da je postignut jedinstven stav po ovom pitanju i da su svi stavili stranačke interese po strani.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: