Ovo je vreme zla, bez stida, vreme bitangi, lopova, lešinara

"Mi smo posrnulo društvo u kome samo malobrojni imaju sve, u kome država ne mari za svoje građane, u kome nema samilosti i saosećanja i gleda se isključivo sopstveni interes. Ovo je rođaci zlo vreme, vreme bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća", ovakvu sliku naroda i države koja srlja na maestralan način opisao je Dragan Petrović Pele u jednoj od predstava u kojoj je glumio.

“Nije to samo gramzivost i pohlepa, ovaj komad govori o bezosećajnosti, o vremenu bez stida, bez samilosti. O bezosećajnim sebičnim bitangama koje je sistem vrednosti napravio lopovima, bitangama i lešinarima”, rekao je Pele u predstavi.

Ova metafora može se oslikati na trenutno društvo u kojem živimo, navode pojedini beogradski mediji i korisnici društvenih mreža.

Predstava govori o, kako kaže, “zlom vremenu.”

“Zlom vremenu, vremenu bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća. Gde bitange postaju uzori, a pošteni predmet podsmeha. O bašibozuku koji rastura imovinu najgoreg od svih, a pokojnik je rodonačelnik lopovluka, otimačine i zelenašenja”, izgovorio je on u ovom pozorišnom komadu.

izvor: nova rs

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: